Algemene voorwaarden

Verzendkosten

Bij bezorging van de producten binnen Nederland zijn er 2 typen verzendkosten: binnen de Haarlemmermeer en Duin-en Bollenstreek (bij een bedrag lager dan € 50) of in de rest van Nederland. Bestellingen kunnen ook buiten Nederland bezorgd worden. Afhankelijk van de bestemming van je bestelling zal ik een extra bedrag aan bezorgkosten in rekening brengen. Voor meer informatie over deze extra kosten kun je contact met mij opnemen.

Wanneer wordt je bestelling geleverd?

Snelle service in Hoofddorp

Als ik je bestelling vóór 18.00 uur ontvang en je kiest voor een contante betaling bij aflevering, zal ik de wijn, mits op voorraad, uiterlijk binnen 2 dagen bezorgen. De bezorgdag-en tijd gaat in overleg. Je kunt dan direct van de heerlijke wijn genieten!

Service in Haarlemmermeer en Duin-en Bollenstreek

Zodra ik je bestelling heb ontvangen, stuur ik een mail om te laten weten dat ik je order heb ontvangen. Ik check of de wijn leverbaar is en bezorg de wijn z.s.m.
De bezorgdag-en tijd gaat in overleg. Je kunt dan z.s.m. van de heerlijke wijn genieten!

Kan je de wijn ophalen?

Heb je een bestelling geplaatst en je wilt de wijn op komen halen bij Druivenstok, dan is dat zeker mogelijk. In overleg spreken we een tijd en dag af.

Kortingscodes

Kortingscodes zijn niet geldig op wijnen die al in de aanbieding zijn. De korting wordt automatisch verwerkt wanneer je de code intikt op het bestelformulier en zal uitsluitend verwerkt worden op wijnen die de normale prijzen hebben.

Aansprakelijkheid

Hoewel ik mijn uiterste best voor je doe de bovengenoemde levertijden te respecteren kan Druivenstok niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele vertragingen in aflevering. Verder verwijs ik naar de leveringsvoorwaarden.

Breuk

Het kan voorkomen dat je zending niet goed is aangekomen. Mocht dit onverhoopt het geval zijn, neem dan contact met mij op via 023-5618531 of per email info@druivenstok.com. Ik zorg dan voor een passende oplossing.

Betalingsmogelijkheden

Op dit moment kun je bij Druivenstok op de volgende manieren betalen:

Vooraf betalen

Je kunt het bedrag overmaken naar ons rekeningnummer (NL45 RABO 0157 7335 64 t.n.v. Druivenstok, Hoofddorp) en zodra ik de betaling heb ontvangen verzend of bezorg ik de bestelling.

Contante betaling

Deze wijze van betaling is alleen mogelijk wanneer je in de Haarlemmermeer woont en bij een bestelling vanaf 12 flessen. De wijn wordt dan persoonlijk bij je bezorgd en je betaalt direct bij aflevering.

Ideal

Met iDEAL kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat je direct koppelt aan je internetbankierprogramma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoef je je niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maak je gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers, dan kun je direct met iDEAL betalen. Je rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van je eigen bank. Betalen zoals je eigenlijk al gewend bent. Klik voor meer informatie over Ideal op de button rechts onderaan op de website.

Factuur

Eventueel op aanvraag.

Leveringsvoorwaarden

1. Op alle aanbiedingen zijn de navolgende leverings- en betalingsvoorwaarden van toepassing. De voorwaarden zijn voor een ieder toegankelijk en opgenomen op onze homepage op Internet.

2. Alle prijzen zijn in Euro’s (€) inclusief BTW. Indien de ontvanger zich niet in het land van verzending bevindt, is de ontvanger aansprakelijk voor de eventuele verschuldigde omzetbelasting of invoerrechten in het land van ontvangst.

3. Alle aanbiedingen van Druivenstok zijn vrijblijvend. Aanbiedingen geschieden onder voorbehoud van beschikbaarheid van het product. Wanneer een product onverhoopt niet meer leverbaar is, word je per email op de hoogte gebracht en eventueel een alternatief aangeboden.

4. Druivenstok heeft het recht om prijzen te wijzigen en om eventuele typefouten te corrigeren. Wanneer je hierdoor zou worden benadeeld, word je middels een email op de hoogte gesteld. Je hebt dan het recht je bestelling te annuleren.

5. Betaling kan plaatsvinden door vooraf overmaken, Ideal, contant bij levering aan huis of bij ophalen. Betaling via factuur is op aanvraag.

6. Wanneer je een bestelling plaatst, worden de volgende gegevens van je gevraagd: naam, adres, postcode, plaats, telefoonnummer, emailadres, geboortedatum en wijze van betaling. Je geregistreerde gegevens komen na bestelling op het scherm en kunnen geprint worden. Je gegevens worden niet doorgegeven aan derden. De Wet Persoonsregistratie is hierop van toepassing.

7. Op de website en in de orderbevestigingen aangegeven levertijden gelden als indicatie en niet als exacte termijn. Druivenstok is nooit aansprakelijk voor schade als gevolg van overschrijden van levertijden.

8. Druivenstok zorgt voor persoonlijke bezorging aan huis, maar de wijn ophalen is ook mogelijk.

9. Transportkosten zullen in rekening worden gebracht op verschillende manieren (binnen de Haarlemmermeer of elders in Nederland). Wanneer je een koerier wilt, gelden er andere prijzen.

10. Druivenstok garandeert dat, als de door jou bestelde wijn niet aan je verwachting voldoet, je de niet aangebroken flessen binnen 2 weken na ontvangst kunt retourneren. Het betaalde bedrag van de niet aangebroken flessen worden direct teruggestort.

11. Als je bij ontvangst bemerkt dat het afgeleverde niet overeenkomt met je bestelling, neem dan contact op met ons via email info@druivenstok.com of telefonisch op 023 – 5618531. Ook kun je bellen of mailen wanneer je klachten hebt van welke aard dan ook en ik handel dit binnen 2 werkdagen af.

12. Je kunt je order binnen 7 dagen annuleren, wanneer je niet tevreden bent met de bestelling. Bezorgkosten zullen doorberekend worden en de bestelling moet terug gestuurd worden naar Druivenstok in Hoofddorp. De bestelling kan uitsluitend teruggestuurd worden, wanneer de verpakking onaangebroken is.

13. Bestellingen plaats je met minimaal 6 flessen per wijnsoort, tenzij anders vermeld in de op het product betrekking hebbende informatie.

14. Druivenstok neemt de door jou verstrekte gegevens op in een bestand. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de uitvoering van je bestelling. Druivenstok stelt deze gegevens niet ter beschikking aan derden. Druivenstok is bevoegd om bij de uitvoering van je bestelling(en) gebruik te maken van de diensten van derden.

15. Je kunt je aanmelden voor het wijnnieuws van Druivenstok, die éénmaal per maand uitkomt. Als je geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kun je dit kenbaar maken via een email naar info@druivenstok.com.

16. In geval van schade of vermissing zal Druivenstok ervoor zorg dragen dat de nieuwe wijn zo spoedig mogelijk bij je geleverd wordt. Als de wijn niet meer voorradig is, word je via een email op de hoogte gehouden en kom ik met een passende oplossing.

Privacy policy

Wanneer je de website van Druivenstok bezoekt, verzamel ik een aantal gegevens. Deze worden gebruikt om mijn eigen dienstverlening aan klanten te verzorgen. De verzamelde gegevens blijven eigendom van Druivenstok en worden niet aan derden verkocht of ter beschikking gesteld, tenzij dit noodzakelijk is om een bestelling uit te voeren. Druivenstok respecteert je privacy en zorgt ervoor dat al je persoonsgegevens vertrouwelijk worden behandeld.

Over Druivenstok

Druivenstok is een online winkel in wijn, wijngeschenken en wijncursussen. De website, welke ik in 2003 gestart ben, wordt voor het aanbieden van producten, informatie en communicatie over en met Druivenstok ingezet. Via de website verzamel ik bepaalde gegevens. Hieronder vind je gegevens over Druivenstok die je nodig hebt indien je contact met mij wilt opnemen.

Westhove 62
2134 VP Hoofddorp
The Netherlands
Tel +31 (0)23-5618531

E-mail info@druivenstok.com
Web https://www.druivenstok.com

KvK 51066815

Persoonsgegevens en gegevensverwerking

Om je een goede en persoonlijke service te kunnen bieden, heb ik enkele gegevens van je nodig. Als je je bij mij inschrijft, worden je naam, (e-mail)adres en telefoonnummer opgeslagen. Die gegevens worden uitsluitend gebruikt voor diensten waarom je specifiek hebt gevraagd, dus wanneer je een bestelling bij mij doet of wanneer je je gegevens aanpast. De verwerking van de gegevens van de afnemer zal geschieden in overeenstemming met de toepasselijke wet- en regelgeving (Wpb, Wet bescherming persoonsgegevens) en de gegevens worden conform de AVG verwerkt wanneer deze buiten de EU worden verwerkt.

Druivenstok verwerkt drie soorten gegevens: identiteits-, betaal-en verkeersgegevens.
Identiteitsgegevens
Dit zijn gegevens die je invult tijdens het bestel- of registratieproces:
– Naam
– Adres
– Postcode
– Woonplaats
– Telefoonnummer
– E-mailadres

De bestelgegevens gebruiken we om je bestelling te verwerken en de wijn zo snel mogelijk bij je te bezorgen. Je e-mailadres en telefoonnummer kunnen hierbij handig zijn wanneer er, bijvoorbeeld iets is met je pakket. Het e-mailadres dat je hier invult, wordt niet gebruikt voor marketingdoeleinden.

Wanneer je een bestelling plaats en je komt op de pagina afrekenen, kan je klikken op terugkerende klant en moet je inloggen met je emailadres en wachtwoord. Hier kan je je recente bestellingen bekijken, je verzend- en factuuradressen beheren en je wachtwoord en account details bewerken.

Betalingsgegevens

Wanneer je wilt betalen kies je voor de betaalwijze Ideal. Uiteraard worden bankgegevens niet opgeslagen en is de betaalmogelijkheid beveiligd.

Verkeersgegevens

Bij verkeersgegevens kun je denken aan het registreren van een IP-adres*, het installeren van een cookie** en het registreren van het klikgedrag en het analyseren van je navigatie op mijn website. Met de verkeersgegevens analyseer ik het surfgedrag van de bezoekers. Ik bekijk hoe de navigatie wordt gebruikt, welke pagina’s worden bezocht en welke artikelen worden besteld, zodat ik hiermee de bekendheid, functionaliteit en inhoud van de site (en digitale nieuwsbrieven) kan verbeteren.

* Een IP-adres is een Internet Protocol adres dat verwijst naar een unieke bestemming op het Internet. Dit kan betekenen dat het in sommige gevallen direct naar de computer van de bezoeker is te herleiden. Deze informatie is essentieel om de pagina’s via Internet naar de juiste computer te sturen. ** Een Cookie is een verzameling gegevens, een registratiebestandje, die een website overbrengt naar de harde schijf van een computer om ze daar op te slaan. Een cookie identificeert de bezoeker weliswaar niet, maar wel zijn computer. Onze website installeert een cookie voor analyse van je surfgedrag zodat we onze website optimaal kunnen samenstellen.

Doelen en gegevensverwerking

Hieronder wordt aangegeven voor welke doel(en) Druivenstok je gegevens verzamelt. Druivenstok heeft de volgende gespecificeerde doelen voor ogen met het verwerken van je gegevens:
Identiteitsgegevens verwerkt Druivenstok voor administratieve doeleinden, zoals:
– het verwerken van je bestelling (administratief)
– de bezorging van je bestelling op het door jou gekozen afleveradres (administratief)
Betalingsgegevens verwerkt Druivenstok voor administratieve doeleinden, namelijk:
– de betaling van je bestelling
Verkeersgegevens verwerkt Druivenstok voor communicatieve doeleinden, zoals:
– het bevorderen van de gebruiksvriendelijkheid van de site.

Doorlinken via de website

Dat gebeurt niet op de website van Druivenstok.

Beveiligde pagina’s

De online betaalmogelijkheden zijn beveiligd. De pagina’s zijn beschermd met SSL, waardoor je gegevens versleuteld worden verzonden en het onmogelijk is voor derden om je gegevens te zien. Je kunt de beveiliging checken door op de betalingspagina op je rechtermuisknop te drukken en te kiezen voor ‘Eigenschappen’. Je krijgt nu een venster met de verbindingsgegevens. Bij ‘Verbinding’ staat vermeld dat het om een SSL-verbinding gaat. Je gegevens worden uiteraard niet opgeslagen.

Herkomst van gegevens

De gegevens die Druivenstok verwerkt worden verkregen van bezoekers en klanten, die je zelf verstrekt via druivenstok.com

Verstrekking van gegevens

Druivenstok verstrekt je gegevens aan een beperkte kring van derden die de gegevens voor administratieve doeleinden verwerken:
Mollie Payments: voor betalingen middels iDEAL.
Hiernaast verstrekt Druivenstok je gegevens niet aan derden, behoudens voor zover wet en regelgeving mij hiertoe verplichten. De gegevens worden uitsluitend voor de in deze privacy policy omschreven doelen gebruikt.

Hoelang bewaren wij de gegevens?

Type gegevensBewaartermijn
ContactformulierMax. 4 jaar
OfferteformulierMax. 4 jaar
Aanvraag via e-mailMax. 4 jaar
KlantgegevensMax. 4 jaar

Rechten van bezoekers en onze cliënten

Als bezoeker of klant van mijn website heb je het recht om je tot de eigenaar van Druivenstok te richten met het verzoek om je mede te delen of mijn organisatie je gegevens verwerkt. De eigenaar van Druivenstok zal binnen vier weken na het verzoek schriftelijk mededeling aan je doen welke gegevens worden verwerkt, voor welke doeleinden deze gegevens worden verwerkt en waar deze gegevens vandaan komen, aan wie ze worden verstrekt en voor welke doelen dit gebeurt.
Je hebt tevens het recht, door middel van een gericht verzoek (per post, per mail of telefoon) aan de eigenaar van Druivenstok, om de je betreffende persoonsgegevens te verbeteren, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen. Je kunt dit verzoek doen als de gegevens feitelijk onjuist zijn, voor de doeleinden van de verwerking onvolledig of niet ter zake dienend zijn dan wel in strijd met de wet worden verwerkt. Je mag een klacht indienen, bezwaar maken of een rectificatie indienen, indien nodig.
Wanneer je geen prijs meer stelt op het ontvangen van het wijnnieuws, dan kun je mij hiervan per e-mail op de hoogte stellen of afmelden via de afmeldlink in het wijnnieuws.

Geheimhouding

De personen die handelen onder het gezag van de verantwoordelijke, alsmede de verantwoordelijke zelf en zij die toegang hebben tot persoonsgegevens, zijn verplicht tot geheimhouding van de persoonsgegevens waarvan zij kennis nemen, behoudens voor zover zij door wet- of regelgeving verplicht worden mededelingen te doen. Je gegevens blijven in ons bestand, tenzij je als klant of bezoeker kenbaar maakt dat je ze verwijderd wilt hebben.

Beveiliging

Om inzage van je persoonsgegevens door onbevoegden te voorkomen, heeft Druivenstok verschillende beveiligingsmaatregelen getroffen, waaronder maatregelen tegen ongeoorloofde toegang, ongeoorloofd gebruik, ongeoorloofde wijziging, onrechtmatige en onbedoelde vernietiging en onbedoeld verlies.

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.
Cookies zijn kleine tekstbestanden die door websites kunnen worden gebruikt om gebruikerservaringen efficiënter te maken.

Volgens de wet mogen wij cookies op uw apparaat opslaan als ze strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik van de site. Voor alle andere soorten cookies hebben we uw toestemming nodig.

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina’s worden weergegeven. Als u geen prijs stelt op het gebruik van cookies, kunt u de instellingen van de cookies aanpassen in het voorkeurenpaneel.

Hieronder vindt u een overzicht van de cookies die wij gebruiken:

Tot slot

Mocht je na het lezen van deze privacy policy toch nog vragen hebben over de bescherming van je privacy tijdens je bezoeken op onze website, neem dan gerust schriftelijk, telefonisch of per e-mail contact met mij op. Druivenstok kan tussentijds deze privacy policy aanpassen wanneer er zich ontwikkelingen voordoen op het gebied van bijvoorbeeld technologie, wetgeving, verwerkingen of verstrekkingen. Wijzigingen zullen bekend worden gemaakt via deze pagina