Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

Wijncursus Leiden

Samen van wijn genieten

Woon je in Leiden, ben je al een gepassioneerde wijnliefhebber en wil je je kennis verder verdiepen? Kies dan voor een wijncursus bij Druivenstok die aansluit bij jouw kennisniveau. Tijdens de wijncursus, in de regio Leiden, ontdek je alles wat met wijn te maken heeft van wijnstreken en druivenrassen tot de beste wijn-spijscombinaties

Beginner en gevorderden

Vinoloog Maureen Duin geeft de wijncursussen. Bij Druivenstok vinden zowel beginners als gevorderde wijnliefhebbers in Leiden een passende cursus. De lessen zijn in kleine groepen, tot maximaal zes personen, wat zorgt voor een informele sfeer én veel interactie. 

Wijncursus
Wijn cursus voor beginners

Basis wijncursus Leiden (€ 82,50)

Wil je graag meer leren over wijn, maar je weet nog niet waar je precies moet beginnen? Dan is een basis wijncursus in de buurt van Leiden perfect voor jou. In twee avonden leer én proef je de beginselen van wijn. Ideaal om je eerste stappen te zetten in de mooie wereld van wijn. De wijncursus is inclusief het proeven van vier wijnen, bijbehorende hapjes en het lesboek ‘Ik weet wat van wijn’. Dus je kan na de basis wijncursus het SDEN-1 examen afleggen. Meld je nu aan om te genieten van twee leerzame en leuke avonden in de buurt van Leiden.

verdiepingswijncursus Leiden (€ 275)

Heb jij al een basiskennis van wijn en wil je dit nog verder verdiepen? Kies dan voor de verdiepingswijncursus. Een must voor de echte wijnliefhebber. Tijdens de vijf avonden van deze cursus, proef je elke avond zes tot acht wijnen met bijbehorende kazen en stokbrood.

Na het volgen van de cursus, kan je ervoor kiezen het examen SDEN 2 af te leggen en het diploma Wijnoorkonde te behalen. Zo zet jij de volgende stap in je wijnreis en kan je hierna zelfs de opleiding SDEN 3 gaan starten.

Ervaringen

Inschrijfformulier wijncursus

Veelgestelde vragen

Niet helemaal zeker welke wijncursus het beste past bij jou? Dan kan je dit aangeven in het contactformulier en nemen we contact met je op om te bespreken wat het beste bij jou wensen en behoeften aansluit!

Een vinoloog is een expert op het gebied van wijn, over druivensoorten, wijnlanden, bodemsoorten, vinificatie en meer. Een vinoloog heeft de opleiding SDEN 4 afgerond en mag zichzelf vinoloog noemen, waarvan Maureen er één is. Waardoor zij de juiste kennis en kunde in huis heeft, om de wijncursussen te verzorgen.

De eerste SDEN opleiding, is SDEN 1. Als je het volledige traject zou willen doorlopen, dan kan je doorsturen en proeven tot SDEN 5 waarmee je Master of Wine wordt. De niveaus die tijdens de cursussen worden besproken, zijn het niveau van SDEN 1 en SDEN 2.

Een privé wijncursus met je eigen vrienden en familie is mogelijk vanaf 4 personen.

De wijncursussen bevinden zich in Hoofddorp. In sommige gevallen is het ook mogelijk de wijncursus te verzorgen bij u thuis voor een klein extra tarief.

Als je eenmaal ingeschreven bent, krijg je de mogelijkheid om te kiezen uit een van de mogelijke data. Hierbij wordt de startdatum besproken. Na deze startdatum is er elke week één lesavond. 

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0