Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

Blue Monday? Plan alvast je wijnreis, dan is ’t zo over!

Vanochtend hoorde ik op de radio dat het Blue Monday is en dat het onder meer betekent dat je vakantie nog zo ver weg lijkt… De andere redenen heb ik niet meer gehoord, want ik moest meteen aan wijnreizen denken. Waar ik dit jaar weer naar toe zou willen gaan. En jij, maak jij al plannen voor een mooie wijnreis?

Voorpret
Toevallig was ik gisteren door een aantal vakbladen aan het bladeren op zoek naar informatie over het Duitse wijngebied Rheinhessen. Dat wijngebied wil ik graag bezoeken in mei. Daarnaast heb ik nog een mapje waar informatie in zit over allerlei wijngebieden. Die kom ik tegen in bijvoorbeeld een ANWB magazine, de Libelle etc. En wat denk je, daar zat precies nog meer informatie in over Rheinhessen. Ik werd er helemaal blij van en kreeg al zin om te gaan.
Hoe goed werkt dit als tegengif tegen Blue Monday?! Ik ben al niet zo gevoelig voor somberheid, maar met dit soort plannen is er echt geen spoortje meer van te bekennen.

Plan je wijnreis
Het plannen van zo’n wijnreis is al genieten op zich. Je bladert door magazines heen en ziet de mooiste foto’s van wijngaarden. Daarnaast informatie over wandelroutes door de wijngaarden en tips waar je het beste wijnen kunt proeven. Dit alles doe je dan toch ook onder het genot van een glas heerlijke wijn? En nog beter: uit die wijnstreek waar je naar toe wilt. Dat brengt je in een hele goede stemming. Niet vanwege de alcohol overigens, maar door het pure genieten!
Nadat ik deze informatie heb doorgelezen, maak ik een keuze in welke stad (of dorpje) ik een B&B ga uitzoeken. Vervolgens ga ik mijn importeurs een berichtje sturen om te vragen welke wijnhuizen in de buurt liggen die ik zou kunnen bezoeken. Ik vind het namelijk heel belangrijk om de wijnen die ik aanbied op mijn website van een persoonlijk verhaal te kunnen voorzien. Hoe kan je dat beter doen dan door het wijnhuis ook daadwerkelijk te bezoeken?

Proef het wijngebied
Wil je optimaal het wijngebied leren kennen? Dan raad ik je aan om een wandeltocht of fietstocht te maken door de streek. Die staat vaak goed aan gegeven met speciale bewegwijzering. Je bent dicht bij de wijngaarden, kan er meestal wel even inlopen om de bodem te bekijken (mocht je dat interessant vinden, ik namelijk wel, is van groot belang voor de wijn) en de druivenstokken van dicht bij te zien. Hoe gaat het met de groei van de druiven? Wordt het een mooi wijnjaar?
Daarnaast kom je tijdens deze tochten ook vaak langs leuke wijnhuizen en ontdek je weer heerlijke wijnen en spreek je bevlogen wijnmakers.

Wil je tips over een wijngebied waar je heen gaat? Laat het me gerust weten, ik help je graag! Ik ga me nu verder onderdompelen in het wijngebied Rheinhessen, waan me in de wijngaard en geniet van een glas heerlijk Riesling. Proost!

Join the conversation

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0