Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

Mijn wijnmeesterschap is zijn schuld!

Heb jij een persoon in je leven die jouw grote voorbeeld is? Waardoor je doet wat je nu doet? Ik heb dat ook. Een persoon die mij liet inzien hoe mooi en veelzijdig wijn. Hoe te gek is dat?

Een hele leuke stage
Na de middelbare hotelschool ben ik verder gaan studeren. Ik heb de opleiding European Business Management gevolgd in Haarlem, waarbij ik twee jaar in het buitenland heb gestudeerd. In het laatste jaar heb ik mijn stage bij een heel leuk bedrijf gevolgd, een internetbedrijf. Dat was de allereerste wijnwebwinkel van Nederland en daar kwam ik hem tegen. De eerste ‘Master of Wine’ van Nederland, Frank Smulders, gaf dit wijnbedrijf advies bij de inkoop van wijn, maar verzorgde ook de wijnproeverijen voor dit bedrijf.

Meester in kennis en meester in wijn
Aangezien het mijn taak was de locatie voor de wijnproeverijen te regelen en de wijnen die we nodig hadden voor deze wijnproeverijen had ik ook contact met Frank. Ja, ik mocht hem bij zijn voornaam noemen. Ik zorgde dat alles op de locatie aanwezig was, zodat hij die avond de wijnproeverij voor de klanten kon verzorgen. Op de avond zelf hoorde ik zijn verhalen, zijn wijnverhalen. Frank, de meester in kennis, maar zeker ook de meester in het vertellen van verhalen over elke mooie wijn die er geproefd werd. En ook waarom die specifieke wijn zo goed paste bij een bepaald gerecht. Ik ging helemaal ‘aan’ door zijn verhalen!

Druivenstok
Ik ging me verdiepen in wijn, ik startte mijn eigen bedrijf en ik wilde nog meer wijnkennis opdoen. Dat heb ik gedaan door het volgen van de vinologenopleiding aan de Wijnacademie in Maarn. Daarnaast ben ik wijnreizen gaan maken om zo de wijnhuizen en de wijnmakers beter te leren kennen én om ook verhalen over de wijn te kunnen vertellen. Dat is het mooie aan mijn vak. De klant meenemen in het verhaal achter de wijn om er zo optimaal van te genieten. Ook help ik elk jaar bij de oogst van de druiven. Tot nu toe meestal in Nederland, maar graag zou ik nog eens druiven plukken in de champagnestreek of in de Moezel, op die hele steile hellingen. En mijn ultieme wens is om ooit nog eens mijn eigen wijn te maken. Hoe gaaf zou dat zijn?

En wat denk je? Half maart kwam ik een post van Frank tegen op LinkedIn en hij maakt nu verdorie zijn eigen wijnen! Dus naast de verkoop van wijn, het les geven in wijn, is hij nu een heuse producent van rode en roséwijnen uit de Navarra, het noorden van Spanje. Ik ga hem snel eens bellen om te vragen of ik zijn wijnen mag proeven en bij hem mee mag helpen bij de oogst.

Hij is een grote inspirator voor me geweest in alles wat ik op wijngebied gedaan heb. Dus als ik ooit mijn eigen wijn ga maken, dan is dat zijn schuld! 😉

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0