Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

Champagne kan je écht het hele jaar drinken!

Je hebt vast wel eens genoten van een glas champagne of een andere mousserende wijn. Lekker hè? Drink je dat dan meestal op Oudejaarsavond? Ik neem je graag mee op digitale wijnreis naar de champagnestreek om je te laten zien dat het ook anders kan.

De champagnestreek
De champagnestreek ligt in het noorden van Frankrijk, op slechts vijf uur rijden (vanaf Hoofddorp). Oftewel, erg leuk om een lang weekend heen te gaan. Het is zo’n mooi wijngebied, misschien moet ik gewoon een echte wijnreis organiseren en dan gaan we er met elkaar naar toe. Je kunt de streek opsplitsen in het noorden en het zuiden. Het noordelijke deel is bekend van de champagnestad Reims en Epernay, maar het zuiden, het gebied rondom Côtes de Bar, is ook zeer de moeite waard om te bezoeken.

Kostbare druifjes
Vorig jaar zomer heb ik het noordelijke deel bezocht. Wanneer je de streek binnenrijdt, zie je overal wijngaarden. Echt een machtig mooi gezicht! Daar hangen die kostbare druifjes die ervoor zorgen dat wij champagne kunnen drinken. De mousserende wijn met zijn heerlijke bubbels, gemaakt van de druivenrassen pinot noir, chardonnay en pinot meunier, alsof er een engeltje over je tong piest, zoals er vaak gezegd wordt. Dat in combinatie met de heerlijkste gerechtjes maakt het leven echt tot een feestje.

Geniet vaker van een glas champagne
Weet je wat ik zo mooi vind aan deze streek? Ze drinken hier champagne zoals wij dagelijks koffie drinken. Zeg nou zelf, dan wil je toch liever in de champagnestreek wonen?! En ik drink geen eens koffie. 😉 Wat ik ermee wil zeggen is dat deze drank het hele jaar door gedronken kan én mag worden! Het is immers een soort wijn, net zoals je rode wijn of witte wijn drinkt. Wacht dus niet alleen tot Oudejaarsavond, waarbij het vaak gecombineerd wordt met een oliebol (eeuwig zonde van de mooie smaak van de champagne), maar geniet er de rest van het jaar ook van!

Twee mooie champagnequotes die ik graag nog met je deel:

1. My only regret in life that I didn’t drink enough champagne!” – John Maynard Keynes

2. Come quickly, I am tasting the stars!” – Dom Perignon, de monnik die de methode bedacht om champagne te maken.

Wil je mousserende wijn kopen, op de volgende pagina wat leuke suggesties.
https://www.druivenstok.com/product-categorie/mousserend/

Santé!

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0