Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

“Chateau Montelena”

“Chateau Montelena”
In de zomer van 2017 stond ik voor Chateau Montelena, een kleine wijngaard/wijnhuis in Californië. Wat voelde dat bijzonder! Ik, Maureen Duin, was helemaal overgevlogen van Hoofddorp naar Nappa Valley. Opeens stond ik daar zomaar voor het beroemde wijnhuis uit de film Bottle Shock.

Wijnhuizen in Nappa Valley
Nou ja, zomaar stond ik daar natuurlijk niet. Deze reis hadden we al lang van te voren voorbereid. Inclusief 1 à 2 dagen in Nappa Valley om wijnhuizen te bezoeken, maar dit kwam toevallig op mijn pad. Het was een warme dag eind juli. In de ochtend hadden we een heel mooi wijnhuis bezocht, Sterling Vineyards, waarbij je met een kabelbaan naar boven ging. Eenmaal boven aangekomen, kregen we een rondleiding. Vervolgens kregen we bij elk onderdeel van de rondleiding een wijn te proeven uit hun assortiment. Tot slot genoten we op het dakterras van een laatste glas wijn met een heel mooi uitzicht over de wijngaarden.

Film Bottle Shock
Ik had heel veel opgezocht over Nappa Valley, over de wijngaarden en de te rijden wijnroutes, maar net niet over Chateau Montelena… Ineens, terwijl we de wijnroute reden, zag ik een bordje met de naam van dit wijnhuis staan en kwam de film Bottle Shock op in mijn gedachten. Volg het bordje zei ik tegen mijn man, daar moeten we heen. Eerst reden we een paar keer verkeerd of te ver of we misten gewoon het laatste bordje. Uiteindelijk vonden we de oprit naar het chateau en stond ik ineens voor dit geweldige wijnhuis, net zoals in de film. Onbeschrijfelijk!

Wijnstrijd
Weet je wat er nou zo leuk is aan de film? De ‘strijd’ tussen de wijnen uit Frankrijk, dat wordt gezien als het moederland van de wijnen en de wijnen uit de Nieuwe Wereld, dus hier uit Californië. In die tijd (1976) was het alleen de Franse wijn die er toe deed in de wereld (volgens de Fransen), maar laat nou net een wijn uit een ander land winnen in een blind tasting! Incroyable.

Chardonnay uit Californië
Het is echt een aanrader om deze film te kijken en dan natuurlijk met een glas heerlijke Californische chardonnay erbij. Zo kom ik graag weer terug op de smaak van wijn en überhaupt op alle wijnen die nu in de wereld gemaakt worden. Van welke wijn hou jij, waar word jij blij van en welke wijn drink jij het liefste? Het is en blijft persoonlijk en ook op welk moment je het drinkt, met wie en of je er iets bij eet.

Chateau Montelena
Oh ja, de wijn van Chateau Montelena, de fantastische chardonnay waar het over gaat in de film, heb ik destijds niet gedronken. Het wijnhuis was helaas gesloten. Dus weet jij waar die wijn te koop is, dan ik hoor het heel graag. Proost!

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0