Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

Ga dit voorjaar genieten van een nieuwe smaak!

De lente hangt weer in de lucht. Je ziet het aan de ganzen die terug van weggeweest zijn, maar ook aan de uitbottende struiken in je tuin. Wat verder weg van hier lopen de druivenstokken uit, waar hopelijk later in het jaar weer hele goede druiven vanaf komen. Wat dronk jij vorig jaar rond deze tijd? En ga je dit voorjaar hetzelfde drinken?

Van stevige naar frisse wijnen
De winter loopt op zijn eind en dat betekent dat we andere producten gaan eten, maar zeker ook andere wijnen gaan drinken. Een maand geleden koos je wellicht nog voor een stevige, gekruide rode wijn of een houtgerijpte witte wijn. Lekker bij een winters stoofpotje of een kaasplank vol met romige zware kaasjes. Nu verheug je je er vast en zeker weer op om witte wijnen te drinken met een frisse zuurgraad of fruitige, licht gekoelde rode wijnen. Met uiteraard daarbij passende gerechten of kaasjes. Dat geldt voor mij ook. In de winter drink ik over het algemeen meer rode wijn dan witte wijn. Maak ik toch de keus om wit te gaan drinken, dan zijn dat over het algemeen de stevigere witte wijnen. Nu kijk ik echt weer uit naar het voorjaar! Frisse witte wijnen en heerlijke roséwijnen ga ik drinken. En er komen andere gerechten op de tafel, zoals een stukje kabeljauw met de eerste groene groentes of tam gevogelte, zoals kwartel of jonge kip.

Op zoek gaan naar je favoriete wijn
Het is natuurlijk logisch dat je terugdenkt aan vorig jaar en wat toen je favoriete wijn was. Ging je voor de sauvignon blanc, de verdejo of misschien wel de gruner veltliner? Allemaal mooie druivenrassen waar heerlijke frisse wijnen van gemaakt worden. En ieder met zijn eigen specifieke kenmerken. Maar zoals je al van mij gehoord (of geleerd 😉) hebt, is geen wijnjaar hetzelfde en dat maakt wijn zo’n mooi, bijzonder en lekker product. En dan ben je bij mij aan het juiste adres om je te laten adviseren voor eens een nieuwe wijn. En wie weet wordt dat je favoriet dit jaar!

Voorjaarswijnproeverij
Ik geef je namelijk graag tips voor het komende voorjaar. Tips die passen bij jouw persoonlijke smaakprofiel. Heb je wel eens gedacht aan de druif riesling, de verdicchio of een frisse witte wijn gemaakt van Portugese druivenrassen? Je zult verbaasd staan hoe lekker die wijnen zijn en hopelijk geniet je er dan ook echt van. Als aperitief, borrelwijn óf met het juiste gerecht erbij.

Vind je het leuk om het zelf te ervaren, voordat je een doos wijn bij mij bestelt? Kom dan naar de voorjaarswijnproeverij op zondag 26 maart. Er staat dan een heerlijke proeftafel voor je klaar met witte wijnen, rosé wijnen en lichte rode wijnen met uiteraard lekkere bijpassende hapjes en/of kaasjes. Naast dat je achtergrondinformatie over de wijnen krijgt van mij, kan je ze dan ook direct proeven. Hoe lekker is dat? En wie weet zit jouw nieuwe favoriete voorjaarswijn er wel tussen!

https://www.druivenstok.com/product/voorjaarswijnproeverij/

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0