Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

Ik ga opscheppen; ik heb namelijk heel veel wijnkennis!

Zeg jij wel eens tegen jezelf of misschien juist tegen anderen dat je ergens heel goed in bent? Of vind je dat opschepperig klinken? Ik heb dat gevoel namelijk wel een beetje. Maar ik moet gewoon meer van de daken schreeuwen dat ik een register vinoloog  ben van de wijnacademie. En dat brengt jou weer heel veel.

Drankenkennis op de hotelschool
In 2003 ben ik al begonnen met mijn wijnwebwinkel. De basis wijnkennis had ik wel, want ik had het vak drankenkennis op de middelbare hotelschool gehad. Daar begon mijn passie voor wijn. De andere ‘dranken’vakken, zoals frisdrank, bier, gedistilleerd, interesseerden mij niet. Alleen wijn vond en vind ik bijster interessant. Dat gevoel werd versterkt tijdens de twee wijnreizen die ik gemaakt heb op de hotelschool. De eerste reis ging naar de Moezel, de tweede wijnreis naar het champagnegebied en de Bourgogne. Door de wijngaarden, het bezoeken van fantastische wijnhuizen en het proeven van de wijnen was echt helemaal te gek. En die kennis bracht ik weer over op mijn klanten.

Register Vinoloog van de Wijnacademie
In het begin richtte ik mij op de verkoop van wijn, maar nu, nu ik ‘echt’ register vinoloog ben, en dat ben je niet zomaar, geef ik met veel enthousiasme wijncursussen en wijnproeverijen. De opleiding Register Vinoloog aan de Wijnacademie is een studie voor gevorderde wijnkenners van een jaar waarin je echt heel veel kennis opdoet van en over wijn. Elke twee weken gingen we de diepte in over de wijngebieden die er zijn in de wereld (van de Loire, de Rioja, Maipo Valley, Nappa Valley tot aan Stellenbosch of Marlborough), tot hoe wijn gemaakt wordt tot verantwoord alcoholverbruik en natuurlijk nog veel meer. Naast al die theorie werd er ook wijn geproefd, serieus geproefd, blind geproefd. Alle theoretische kennis kon je hier weer bij gebruiken, om te bepalen welke wijn je in je glas had. Na vier pittige examens had ik het felbegeerde papiertje, het diploma, dan in mijn bezit.

Wijncursussen en proeverijen
En met alle wijnkennis die ik nu op zak heb, leer ik mijn klanten en cursisten meer over wijn. Dat kan tijdens een wijncursus of bij een wijnproeverij. Het is aan de klant hoeveel, want voor mij kan het nooit genoeg zijn. Dat gaat ook hier weer van de theorie tot de praktijk. Wil je meer weten over een wijnland, ik vertel het je. Wil je meer weten over een bepaald druivenras en zijn eigenschappen, kom maar door, ik vertel het je. Maar bovenal, wil je optimaal genieten van een glas wijn dat past bij jouw smaakprofiel? Ik ga voor je op zoek en kom met de lekkerste suggesties.

Dus, ik doe er nog een schepje bovenop, bij mij ben je aan het juiste adres voor het beste wijnadvies!

Neem een kijkje op mijn website om een wijncursus of wijnproeverij te boeken of om heerlijke wijnen te bestellen.

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0