Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

“Ik kan niet meer normaal drinken”

Een glas wijn drinken, hoe doe jij dat? Je zet het glas voor je neer en neem je dan meteen een slok? Vroeger deed ik dat volgens mij ook, maar tegenwoordig kan ik dat niet meer. Elk glas dat voor mij neergezet wordt krijgt een uitgebreide keuring. Ik kan niet anders dan eerst walsen, ruiken en proeven.

Drankenkennis als wijnzaadje
Op de hotelschool kwam ik voor het eerst in aanraking met wijn. Bij het vak drankenkennis is een groot deel dat besteed wordt aan wijn. Interessant! Vervolgens maakten we ook nog wijnreis naar Duitsland en Frankrijk en is het zaadje van passie voor wijn bij mij geplant.

Het ontkiemde zaadje
Alsof het zo heeft moeten zijn kwam ik voor mijn stage van de opleiding European Business Management terecht bij de eerste wijnwebwinkel van Nederland. Het zaadje ontkiemde en ik leerde meer over de wijn doordat ik de wijninkoop deed, het organiseren van wijnproeverijen en contacten onderhouden met wijnboeren. Daarnaast bezocht ik steeds vaker wijngebieden met mijn man om de wereld van de wijn te ontdekken.

Wijnacademie zorgt voor groei van de druivenstok
Na wat omzwervingen bij een aantal bedrijven begon ik mijn eigen wijnwebwinkel. De opleiding Register Vinoloog aan de Wijnacademie kon niet meer ontbreken, want ik wilde mijn wijnkennis nog verder vergroten. Professionele wijnkennis. Het ontkiemde zaadje groeide langzaam uit tot een druivenstok. Na een jaar van heel veel (theorie) leren én wijnen proeven, had ik het felbegeerde papiertje in handen. Mijn diploma, wow, wat was ik blij en trots op mezelf. Dit diploma is net als een rijbewijs werd er gezegd, nu moest je kilometers gaan maken. Zo veel jaar wijnopleiding, en nu pas stond ik met mijn rijbewijs in handen… Proeven, proeven en nog meer proeven, dat was het enige wat erop zat. En dat doe ik maar al te graag. Jaarlijks bezoek ik wijngebieden, wijngaarden en wijnhuizen om nog meer te weten te komen over een bepaalde streek, zijn druiven en wijnen. Om jou weer optimaal de lekkerste wijnadviezen te geven!

Druivenstok groeit uit tot een wijngaard
Mijn druivenstok blijft groeien tot een mooie wijngaard met veel wijnkennis om met jou te delen. En wie weet gaat er bij jou straks ook geen moment meer voorbij dat je meteen en slok neemt van je wijn, maar dat je ook je glas eerst gaat walsen, dan ruiken aan de wijn en vervolgens proeven en optimaal genieten!

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0