Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

“Kies eens een spannender wijnpad”

Wat hebben we veel keus, op allerlei vlakken. Denk bijvoorbeeld aan welke sporten je kunt beoefenen, de keuze uit veel verschillende kledingmerken of social media. Van dat laatste kan ik zenuwachtig worden. Moet ik daar allemaal aan mee doen? Ik heb al best wat kanalen, zou ik tekort schieten als ik dit ene nieuwe medium niet doe? Op het gebied van wijn is er ook erg veel keus. En nog steeds komt er meer bij. Krijg je daar stress van?

Je smaakprofiel aanpassen
Een klant in spé is een zoete witte wijn drinker en zij wil heel graag overstappen naar droge witte wijn. Maar hoe moet ze dat doen? Zij krijgt stress van de keuze aan wijnen die in de schappen ligt van de supermarkt. Niemand die haar daarbij kan helpen… Dus ze blijft dan toch de zoete wijnen uit het schap pakken. Hoe leuk is het dat ik haar tegenkwam bij een seminar, we hierover in gesprek raakten en ik haar vertelde dat ik haar daar graag bij zou willen helpen.

Van zoet naar droog
Het blijft natuurlijk altijd heel persoonlijk en wat voor de een moeilijk is, gaat de ander wellicht gemakkelijker af. En hoe zoet is de zoete witte wijn die ze drinkt? Daar zijn ook gradaties in. Ik kan haar begeleiden en advies geven over de mogelijkheden aan wijnen. Dus eerst inventariseren wat ze nu drinkt en dan afbouwen naar wijnen die minder zoet zijn. Neem je Duitse wijnen, daar is de Auslese zoeter dan de Spatlese en laatstgenoemde is weer zoeter dan de Kabinett. Zo kan je het langzaam afbouwen. Van hieruit zou ik naar wijnen gaan die houtgelagerd zijn, omdat deze vaak wat romiger, vetter en lager in de zuurgraad zitten. In dit geval krijgt de wijndrinker dan ook niet het gevoel dat het een ‘droge’ witte wijn is, maar wel kan wennen aan drogere witte wijnen.

Passend wijnadvies
Hoe mooi is het als ik iemand daar bij kan helpen? Dat is iets wat ik graag doe. De lekkerste wijnen voor je uitzoeken bij de juiste gelegenheid. Drink je al droge witte wijnen en durf je niet van je vertrouwde druivenras af te stappen? Ook daar kan ik je bij helpen. Dan geef ik passend wijnadvies van druivenrassen die soortgelijke overeenkomsten hebben met jouw druivenras, maar toch net even anders zijn. Zo kom je vast en zeker tot heerlijke ontdekkingen en ga je een spannender wijnpad bewandelen.

Heb je een wijnvraag? Stuur mij gerust een mailtje (maureen@druivenstok.com) en ik help je daar graag bij.

Proost!

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0