Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

Mijn favoriete citytrip gaat naar….?

Afgelopen zomer (vorige zomer ook) ben ik met m’n gezin drie weken in Italië geweest en wat een heerlijk (wijn)land vind ik dat! Maar weet je wat ook een hele mooie stad vind? Wat ik je zou aanraden om eens heen te gaan? Porto, de tweede stad van Portugal!

Met een segway de stad verkennen
Twee keer ben ik in deze stad geweest. De eerste keer hadden we geen mooi weer, helaas. Alles ziet er dan toch een stukje minder mooi uit, soort van troosteloos als het de hele dag regent. Wel hebben we toen met een segway de stad verkend en dat vond ik heel erg spannend. Ik moest echt uit m’n comfortzone, want elektrische apparaten en ik gaan niet zo goed samen. Ik geef altijd de schuld aan mijn mobiliteit, dat stukje gen heb ik niet helemaal, ha, ha… Maar buiten m’n comfortzone gaan, dat doe ik steeds vaker als ondernemer en brengt me ook ver.

Porto in de zon
De tweede keer dat ik in Porto was, was ik met m’n beste vriendin en hadden we zonovergoten weer. En dan zie je wat een prachtige, bruisende stad het is, gelegen aan de Douro-rivier. De stad is vrij compact, dus het is goed te voet te doen. Het heeft alles voor een goede stedentrip. Een fijne bruisende sfeer, cultuur, gemoedelijkheid, vele prachtige bezienswaardigheden en culinair genieten.
Culinair genieten, dat is me op het lijf geschreven, daar hou ik van en word ik heel enthousiast van. Dan ga ik bruisen, net als deze fantastische mooie stad. Heb je wel eens een wijncursus of wijnproeverij bij mij gevolgd, dan herken je dit, want ik bruis van energie als ik over wijn mag praten. 😊

Tip: Lunchen bij Vinum
Wat valt er dan allemaal culinair te genieten? Naast het heerlijke eten (o.a. verse sardientjes), kan je in Vila Nova de Gaia, wat aan de overkant van de rivier de Douro ligt (ze noemen het ook wel het nieuwe Porto) veel porthuizen bezoeken. Ik had via m’n importeur een afspraak geregeld bij het porthuis Dalva, waar we een interessante rondleiding kregen en uiteraard wat verschillende soorten port hebben geproefd. En van de locals dan tips krijgen waar te lunchen of dineren is helemaal top.
We hebben geluncht bij Vinum (onderdeel van Graham’s porthuis), wat iets hoger op de heuvel ligt, met een fantastisch uitzicht over de rivier de Douro. We gingen lunchen, maar tegen etenstijd waren we pas klaar. Heerlijke gerechten kregen we voorgeschoteld en bij het dessert een hele lekkere portwijn, hoe kan het ook anders. Allebei een andere port, want we hadden allebei een ander dessert, die we natuurlijk wel wilden proeven van elkaar.

Ondanks dat de eerste keer een andere indruk van de stad had gekregen, ging ik er toch een tweede keer naar toe. Ik denk vanwege de porthuizen en Portugese wijnen. 😉 Nu ben ik zo enthousiast over Porto, dat ik het aan iedereen vertel die meer wil weten over Portugal of als ze vragen welke stad een aanrader is voor een citytrip.

Porto staat in mijn top-3, ik denk zelfs m’n nummer 1, want ik zou nu geen andere twee steden kunnen noemen. Alles klopte, de beleving was gewoon TOP! Welke stad is jouw favoriete citytrip voor een lang weekend?

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0