Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

Mijn wijnspiratiebronnen

Maandelijks valt er bij mij een vakblad op de mat, de Perswijn. Een heel erg interessant en inspirerend magazine waar ik veel informatie uit haal. Kennis die ik zelf opzuig en waardoor ik nieuwe wijnen en wijngebieden bij jou kan introduceren.

Nederlandse wijnbouw
Zo stond er vorig jaar een heel interessant artikel in over de Nederlandse wijnbouw. Deze is op zich beperkt in Nederland (afgelopen zomer waren bij een aantal wijnhuizen de wijnen gewoon op en kon ik niets meer kopen), maar groeit wel. De meeste wijn produceren ze in Zuid-Limburg, gevolgd door de Achterhoek en daarna zorgen de Betuwe, de Veluwe én de omgeving van Groesbeek voor een mooie wijnproductie. De gemiddelde kwaliteit van de geproduceerde wijnen is in de loop van de jaren flink verbeterd. Ik kan het weten, want in 2014 dronk ik al Nederlandse wijn (de witte vond ik goed, de rode helaas wat minder) en de laatste tijd heb ik er ook weer veel geproefd. De wijnen zijn echt goed geworden. Ook de rode wijnen!

Wandelen, wijn, weekend weg (3 x W)
Door het lezen van zo’n artikel krijg ik inspiratie om de Nederlandse wijnhuizen weer eens te bezoeken. En dat heb ik de afgelopen zomer ook volop gedaan. Daarnaast werd de interesse extra aangewakkerd door het boekje ‘De mooiste wijnwandelingen in Nederland’ én het boek ‘12x wijn weekendje weg in Nederland’. Beide inspiratiebronnen heb ik van a tot z gelezen, plannen gesmeed voor weekendjes weg en afspraken gemaakt bij de wijnhuizen. Vervolgens laat ik jou weer weten hoe het is geweest en geef ik uiteraard tips.

Elkaar op de hoogte houden
Niet alleen word ik hier heel erg blij van (ik heb al vier van de tien wandelingen gelopen en minimaal tien wijnhuizen bezocht), mijn enthousiasme draag ik ook over op mijn klanten. Ik krijg nu regelmatig mailtjes met de vraag welke wijnhuizen ze kunnen bezoeken in een bepaalde streek van Nederland. Daarnaast krijg ook ík mails van mijn klanten met tips waar ik nog naar toe kan gaan, hoe leuk is dat? Ze sturen me zelfs een foto van hunzelf met een glas wijn op het terras bij Nederlandse wijngaarden. Daar doe ik het voor. En zo kan de Nederlandse wijnbouw nog meer groeien en worden we straks nog een echt wijnland. 😉

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0