Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

“Op reis door de wijnwereld”

Vroeger wilde ik heel graag stewardess worden, verre reizen maken en de wereld verkennen. Het leven is anders gelopen. Ik heb een horeca-opleiding gedaan en ben uiteindelijk niet in de reisbranche en ook niet in de horeca terecht gekomen. Wat wilde jij vroeger worden? En is dat ook uitgekomen?

Horeca-ervaring opdoen
Als kind idealiseer je het beroep dat je wilde worden, denk ik. Ik dacht namelijk niet aan hoe hard het werken zou zijn, dat het fysiek zwaar zou zijn en dat je met allemaal tijdzones (en dus jetlags) te maken krijgt als stewardess. Later, toen ik eenmaal in de horeca werkte, in een brasserie en een heel goed restaurant in Naarden waar ook veel om wijnadvies werd gevraagd, besefte ik hoe hard het in die branche werken was. Je bent de hele dag (voor de lunch en het diner) aan het lopen, eten serveren en wijnen inschenken. Wat heb ik daar veel van geleerd en wat heb ik het naar mijn zin gehad!

Op wijnreis naar…
In zekere zin was ik in die tijd een stewardess, maar dan op de grond. Inmiddels jaren verder heb ik mijn eigen wijnwebwinkel en reis ik zelf, nog niet de wereld, maar wel Europa over om mooie wijngebieden te bezoeken. Nu ben ik niet degene die hard werkt ín het vliegtuig, maar laat ik mij brengen naar de mooiste wijngaarden en wijnhuizen. Daar aangekomen begint voor mij de wijnreis en al die informatie neem ik weer mee terug naar huis.

Maak kennis met de wijngebieden tijdens de online wijnproeverijen
Met mijn wijnverhalen begeleid ik nu mijn klanten, jou, op je reis door de wijnwereld. Deze verhalen vertel ik tijdens de wijncursussen, maar ook bij de online wijnproeverijen. Ik neem je namelijk in gedachten mee naar dat land, ik vertel je meer over het wijngebied, de wijnen en de daarbij behorende geuren en smaken. Zo waan je je toch even in dat mooie wijngebied.

Na afloop ben je hopelijk zo enthousiast geworden dat je deze mooie wijnreis in het echt wilt maken. Uiteraard mag je mij altijd om tips vragen in dat desbetreffende wijngebied.

Mooie wijnreis gewenst!

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0