Waar ga je heen?

“Op wijnreis naar … Nederland”

Ik ga op wijnreis naar … Drenthe. Dat klinkt vast en zeker als een verrassing voor je. Bij een wijnreis denk je al gauw aan Frankrijk, Spanje of Italië. Of het prachtige wijngebied de Ahr, in Duitsland, waar ik in augustus naar toe zou gaan, maar nu zwaar getroffen is door een watersnoodramp. Dus dat stel ik helaas een jaar uit. Ik hoop van harte voor de mensen daar dat de schade dan weer is hersteld.

Ontdek Nederlandse wijnhuizen
Natuurlijk zijn er veel alternatieven in andere gerenommeerde wijnstreken, maar je kunt het ook eens dichter bij huis proberen. In Nederland vind je namelijk in elke provincie wijngaarden. Wie had dat gedacht? Zo ben ik in Limburg bij de Apostelhoeve geweest die fantastische witte wijnen maakt. Of de Kleine Schorre in Zeeland die hoge ogen gooit met zijn mousserende wijnen. In Amstelveen heb ik zelfs al twee keer meegeholpen met de oogst: het plukken van de druiven. En ken je het Betuws Wijndomein in Erichem? Buiten dat je er kunt picknicken in de wijngaard, wat ik onlangs heb gedaan en echt een aanrader is, maken ze ook hele goede wijnen. Twee daarvan kan je op 16 september proeven tijdens de online wijnproeverij. Online wijnproeverij, ontdek Nederland!

Wijngaarden in het hoge noorden?
Elke zomervakantie bezoek ik minimaal één wijngebied. Kennis opdoen, wijnen proeven en mijn kennis met jou delen. Doordat we nu in Nederland blijven, we gaan kamperen in Drenthe, heb ik wat onderzoek gedaan naar wijngaarden in deze provincie. Die zijn er, niet heel veel, maar toch.. En dat zijn nog niet eens de noordelijkste van ons land, je kunt ook wijngaarden bezoeken in Groningen. Ik ga in ieder geval de wijngaarden in Drenthe bezoeken en deel na de zomervakantie graag mijn ervaringen met jou.

Vakantiewijntips
Waar ga jij naar toe deze zomervakantie? Ik geef je graag mooie wijntips over het gebied waar je heen gaat, de wijnen die je daar kunt drinken of over de druivenrassen die daar staan aangeplant. En uiteraard geldt dat ook voor Nederland, want daar is heel veel moois te ontdekken.

Ik wens je een hele fijne zomervakantie toe. Proost!

Login

Account aanmaken

Wachtwoord vergeten

Wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw gebruikersnaam of e-mailadres in en wij sturen je een nieuw wachtwoord op!

Winkelmand 0

Laatst bekeken 0