Waar ga je heen?

Stel je wijnvraag aan de wijnexpert!

Soms krijg ik vreemde wijnvragen, die ik natuurlijk zo vriendelijk mogelijk en zo goed mogelijk beantwoord. Soms ontmoet ik mensen bij wijnproeverijen die alles denken te weten over wijn en me vragen stellen om me te testen. Maar eigenlijk heb ik nooit echt een vraag gekregen die ik niet kon beantwoorden.

Wijnadvies geven
In de jaren 2016 – 2019 heb ik meerdere keren per jaar als wijnadviseur in een supermarkt gestaan om wijnadvies aan de klanten te geven. Een extra service van deze supermarktketen. Dit was in een bepaalde periode van het jaar. Dan hebben ze speciale wijnen buiten het assortiment om. Ik gaf de klanten ‘vrijblijvend’ wijnadvies. Over die wijnen in het algemeen of advies over welke wijn bij welk gerecht goed smaakt. Eén keer kreeg ik een hele bijzondere reactie van een klant op de vraag of ik haar kon helpen. “Nee, dat kan jij niet, want ik weet alles over wijn en ik ben zelf een wijnexpert.” Overrompeld door het antwoord keek ik vervolgens toe wat voor wijn ze uit het reguliere schap haalde en in haar mandje stopte. De allergoedkoopste wijn… Daar moest ik stiekem om lachen en het bracht me bij mijn gezonde verstand. Haar antwoord was waarschijnlijk slechts grootspraak.

Wijnkennis overdragen tijdens wijnproeverijen
Het gekke is dat dat soort situaties me toch altijd een beetje van mijn stuk brengen, ondanks dat ik register vinoloog ben! En dat word je niet zomaar. Hoe vaak heb ik al niet gehoord van een klant die een wijnproeverij bij mij boekt voor een vriendengroep of een groep collega’s, dat er een wijnexpert tussen zit. Een tikkeltje zenuwachtig begin ik aan die proeverijen. Maar aan het einde van de avond is er nog nooit een vraag geweest die ik niet kon beantwoorden. Ik heb extra informatie én wijnkennis te geven aan die experts tijdens zo’n wijnproefavond! Dat maakt uiteindelijk het geven van zo’n wijnproeverij zo leuk.

Wijn is beleving én passie
De emotie die erbij komt kijken. Daarnaast de zintuigen die je gebruikt bij het proeven van wijn. En de hele beleving van het genieten van wijn, dat breng ik over tijdens die wijnproeverijen. Mijn kennis deel ik met heel veel enthousiasme en passie. Zodat de deelnemers nog meer bewust gaan genieten van een mooi glas wijn. Ook als die deelnemers al heel veel weten van wijn!

Dus, heb jij iemand in je vriendengroep die beweert veel van wijn te weten of een wijnexpert te zijn, maak me gek met een interessante wijnvraag (aan maureen@druivenstok.com). Die beantwoord ik graag! En als je de eerste bent die me een vraag stelt waar ik echt geen antwoord op heb, dan krijg je een fles wijn van me cadeau. 😉

Login

Account aanmaken

Wachtwoord vergeten

Wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw gebruikersnaam of e-mailadres in en wij sturen je een nieuw wachtwoord op!

Winkelmand 0

Laatst bekeken 0