Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

“Van bisschopswijn tot pakjesavond”

Sint drinkt warme kruidige wijn
Afgelopen zaterdag is Sint weer aangekomen in het land en hij drinkt graag een glaasje bisschopswijn. Ken je dat? Het is een alcoholische drank, gemaakt van rode of witte wijn, verwarmd met kaneel, kruidnagel, steranijs en sinaasappelschillen. Dit drankje wordt voor en tijdens Sinterklaas gedronken. Heb jij het wel eens op?

Zelf ben ik er niet dol op… maar wel op cadeautjes 😉
Persoonlijk ben ik niet zo van de warme wijn, maar de andere lekkernijen en gewoontes die bij Sinterklaas horen vind ik wel erg leuk, zoals speculaasbrokken, chocolade, je schoen zetten en gedichten en surprises. Het ultieme sinterklaasgevoel is toch wel de spanning van te voren op de pakjesavond, het geroffel op de deur en dat er vervolgens een zak met cadeautjes op de stoep staat. Om die zak gevuld te krijgen is altijd een hele klus. Wellicht voor je kinderen niet, maar wat geef je aan je partner?

Elk jaar wordt het lastiger om cadeaus te bedenken
Want: zijn we al niet tevreden met wat we hebben? Daarnaast, naarmate je ouder wordt, vind je immateriële dingen belangrijker dan cadeaus en hecht je meer waarde aan andere zaken, zoals het samen zijn en samen genieten. Dat heb ik zelf ook. Zo was ik afgelopen zomer met mijn man in het champagnegebied en zaten we op een middag heerlijk te lunchen. Op een prachtige plek, tussen de wijngaarden en te genieten van een glas hele lekkere champagne. Als ik er aan terug denk word ik daar heel blij van, want het was een fijne beleving!

Een ervaring kan het mooiste cadeau zijn
Een weekendje naar de Champagne zit er momenteel niet in, maar er zijn mogelijkheden genoeg om dicht bij huis toch een mooie, bijzondere ervaring te delen. Dus wat wil je je partner geven? Een wijnbeleving? Dat kan met een met zorg samengesteld wijnpakket van Druivenstok of met een wijnworkshop. Denk bijvoorbeeld aan de wijn & spijs workshop (https://www.druivenstok.com/product/wijn-spijs-cursus/), waarbij je 5 gerechtjes proeft met 5 bijpassende wijnen. Welk gerecht is voor je partner de absolute wijn & spijs beleving? En welke voor jou? Daar kan je samen weer mooie gesprekken over voeren.

Ik zal er in ieder geval voor zorgen dat er géén bisschopswijn bij zit. Fijne pakjesavond!

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0