Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

“Van de borreltjes van mijn opa naar mijn glas wijn”

Weet jij nog wat je opa en oma dronken tijdens de borrel of bij het avondeten? Is je iets bijgebleven wat ze zeiden over alcohol? Mijn schoonvader schonk de glazen wijn altijd lekker vol, anders vond hij het maar zuinig staan. Dat is iets wat ik niet heb overgenomen, maar het is me wel bijgebleven. Mijn moeder vertelde me vaak dat haar vader, mijn opa, niet vies was van een borreltje en dat hij altijd zei dat je moest genieten van het leven. Dat zit dan waarschijnlijk in de genen.. 😉.

Alcoholconsumptie
Uit onderzoek is gebleken dat wij Nederlanders na de oorlog matige drinkers waren. Dat ging wel over in de decennia daarna… De alcoholconsumptie is nooit meer zo hoog geweest als rond de vorige eeuwwisseling, toen veel mannen jenever tot zich namen in grote hoeveelheden, waaronder dus ook mijn opa. Ook al verkoop ik wijn, ik wil de alcoholconsumptie zeker niet meer opvoeren. Veel liever zie ik dat je geniet van een glas heerlijke wijn. En dat lukt beter als je goed bent geïnformeerd en als de wijn past bij jouw smaakprofiel.

Monniken
Wijn was populair bij de oude Grieken. Na de val van het Romeinse Rijk waren het de monniken die de wijn tot verdere ontwikkeling brachten. De meeste traditionele wijngebieden in Europa worden ook vaak gekenmerkt door de hoogste concentratie kloosters.

Dom Perignon
Ken je Dom Perignon? Dat was een benedictijner monnik die de methode champenoise heeft bedacht. Dat is dé bereidingswijze voor het maken van champagne. Het toeval wil dat ik afgelopen zomer het dorpje heb bezocht waar hij begraven ligt, in de kerk in Hautvillers. Uiteraard heb ik daar ook een aantal wijnhuizen bezocht en heerlijke champagnes gekocht. Niet die van Dom Perignon, dat lag iets boven het budget, want dat is nl. de duurste champagne van het wijnhuis Moet & Chandon.

Maar de uitspraak van mijn opa dat je moet genieten van het leven, dat past wel binnen mijn budget.

“Start the day with a smile and end it with champagne!”

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0