Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

“Van fris & fruitig naar stevig & kruidig”

Gisteren was het even lang licht als donker. Voor mij is die dag vaak het keerpunt van (het drinken van) lichte wijnen naar stevigere wijnen. Welke wijn je wanneer drinkt is voor mij, naast persoonlijke voorkeur, ook zeker seizoensbepaald.

Frisse wijnen
Met het mooie weer van de afgelopen weken heb ik genoten van roséwijn en frisse witte wijnen. Roséwijn kenmerkt zich vaak door rood fruit in de geur, fris en soepel in de smaak, dus lekker als terras – of borrelwijn. Maar vergis je niet, er zijn ook heerlijke ‘eet’roséwijnen, maar daarover in een volgende blog meer. De frisse witte wijnen doen het ook goed op het terras. Genietend in het zonnetje én eetlustopwekkend, bij heerlijke lichte gerechten en salades.

Stevige wijnen & stoofschotels
Nu er een weersomslag komt naar kouder en guurder weer, is het tijd voor het drinken van andere wijnen. En het eten van andere gerechten. Dat laatste is immers ook seizoensgebonden. Kom je thuis na een dag hard werken, staat er een stoofschotel te pruttelen in de oven. Trek daar dan een stevige, kruidige rode wijn bij open. De smaken van de wijn en het gerecht zijn in balans. Ze passen bij de tijd van het jaar en je komt helemaal tot rust. Genietend van de wijn en het gerecht heb je alle tijd om met je partner de dag door te spreken.

Volle wijnen
De herfst en de winter en de bijbehorende temperaturen nodigen uit tot het drinken van vollere witte wijnen. Denk daarbij aan een houtgelagerde wijn. Daar word je warm. Waar in tegenstelling tot frisse, knisperende witte wijn je het koud van zou krijgen. Heb je moeite met het kiezen van een wijn of een bepaald druivenras? Dan help ik je daar uiteraard graag mee.

Rode wijnen
De rode wijnen komen ook weer in beeld nu de dagen kouder worden. Het weekend inluiden met een glas rode wijn bij een borrelplank. Of op zaterdagavond bij een heerlijk stuk gebraad. Of op zondagmiddag met vrienden aan de borrel. Welke rode wijn je kiest hangt af van het gerecht, het moment en zeker ook je persoonlijke voorkeur.

Herfst
De herfst vind ik een heel mooi seizoen. Het kenmerkt zich door rijke smaken, denk aan paddenstoelen, pompoen, specerijen zoals kaneel, rijpe vruchten en gegaard en gegrild rood vlees. Geniet van dit prachtige smaakvolle seizoen met heerlijke wijnen!

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0