Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

Waarom ik wijnproeverijen geef (en geen dégustations)

Vaak wordt er gezegd van wijnkenners dat ze met veel poeha de wijn benoemen. “Ruik je ook een hint van anijs, een klein bittertje op de tong of in de afdronk, floraal, tannineus en meer….” Ben ik je nu al kwijt geraakt met deze termen? Lees snel verder om er achter te komen dat het ook anders kan.

Wijnacademie
In 2013 heb ik de vinologenopleiding gedaan (en in 2014 succesvol afgerond) en dat is dan ook het enige waar ik soms wel snobbig over kan doen. Er worden namelijk heel veel andere wijncursussen aangeboden, maar dit is wel de beste in Nederland en daar heb ik een diploma van. Dus daar ben ik heel trots op. Sinds die tijd geef ik met heel veel plezier, enthousiasme en passie wijncursussen aan particulieren en wijnproeven voor de zakelijke markt.

Wijnproeverijen
Maar hoe werkt het als jij een wijnproeverij bij mij boekt? Op mijn website staat het als volgt omschreven: geen avond vol met stoffige theorie, maar gezellig doen waar het om gaat: proeven! Terwijl jullie kijken, ruiken, proeven en genieten van de wijnen, vertel ik je enthousiast weetjes en achtergrondinformatie over de diverse wijnen. En dat doe ik door mijn uitgebreide kennis die ik in de loop van de jaren heb vergaard op een toegankelijke manier op jou over te brengen. Geen elitair snufje depot of bouquet, maar jou optimaal laten genieten met begrijpbare taal. Proeven met aandacht. En op een normale manier praten over wat je proeft.

Combineer kennis met enthousiasme én sprankeling
Mijn kennis, mijn enthousiasme, maar ook die sprankeling in m’n ogen (wijnsnobs zouden dat waarschijnlijk ‘pétillant’ noemen 😉) wanneer ik over wijn begin te praten zetten jou ‘aan’ om alles wat ik vertel te onthouden. Zodat jij, bij het inschenken van elk glas wijn, mijn woorden nog hoort. Dan kun je elke keer weer genieten van een wijn die met liefde gemaakt is, waar veel zorg aan besteed is in de wijngaard en die past bij jouw smaakprofiel. Want dat eis ik van de wijnen die ik verkoop. Geen blabla, maar wel echte zorg. Echte smaak. Echt genieten.

Onlangs heb ik een wijnproeverij voor een zakelijke klant mogen organiseren en de volgden woorden kwamen terug: “Ha Maureen, dank voor jouw grote inzet voor de mooie wijnmiddag! Wij en de klanten waren zeer tevreden en we kregen positieve reacties. Als ook nadien met de rosé! Heel veel dank en we houden contact!”

Wil jij meer leren of meer weten over wijn, volg dan geen degustatie bij Druivenstok, maar een onwijs leuke, lekkere en leerzame wijnproeverij!

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0