Waar ga je heen?

Was januari voor jou een droge maand?

Vandaag is het de laatste dag van januari en dan zit Dry January er, gelukkig, weer op. Vorig jaar heeft Druivenstok hier ook aan meegedaan en kon je alcoholvrije wijn kopen in de webshop. Dit jaar (en waarschijnlijk ook de komende jaren) zal je dat niet meer tegenkomen én doe ik er ook niet aan mee. Heb jij er dit jaar aan mee gedaan of sla je het steevast over?

Verantwoord drinken
Het idee achter Dry January is dat je een maand lang de alcohol laat staan, omdat het niet gezond voor je is. En als je het dan een maand laat staan, dan bespaar je geld, je huid ziet er beter uit, je kunt je beter concentreren etc. Maar er zijn zoveel dingen niet gezond voor je en dat laat je toch ook niet staan? Het gaat erom dat je verantwoord om gaat met je alcoholgebruik. En waar Druivenstok extra voor staat is dat je geniet, met een hoofdletter G, van de wijn die je drinkt. Dus hoe ga jij de rest van het jaar verantwoord drinken?

Wijn zonder alcohol
Hoe smaakt wijn zonder alcohol? Ik heb uiteraard een aantal alcoholvrije wijnen geproefd, maar ik word er nog niet echt heel warm van. En hoe kan ik jou iets aanbevelen als ik er zelf niet voor de volle 100% achtersta? Dan kan ik het niet met passie en enthousiasme vertellen zoals je van mij gewend bent.
Waar ligt dat dan aan? Wijn heeft een alcoholpercentage van ongeveer 13% alcohol (soms wat lager soms wat hoger). Om dat terug te brengen naar 0% is een serieus grote stap en dat gaat ten koste van de kwaliteit. De wijn mist smaak, diepgang en komt vaak zoetig over. Voor witte wijn en mousserende wijn lukt dat enigszins. De kou van de wijn en de bubbeltjes in de mousserende wijn maskeren het gemis aan kwaliteit en je smaakpapillen merken het minder. Die worden soort van verdoofd. 😉

Wijnmotto
Mijn motto in de maand januari is, en natuurlijk ook de rest van het jaar, dat je moet genieten van een glas kwalitatief goede wijn. Dat kunnen ook twee glaasjes op een avond zijn, maar de fles hoeft niet leeg. Dus geef een paar euro’s meer uit aan de wijn, zorg dat je er goed advies over krijgt, zodat jij op het juiste moment optimaal geniet van de wijn!

Join the conversation

Login

Account aanmaken

Wachtwoord vergeten

Wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw gebruikersnaam of e-mailadres in en wij sturen je een nieuw wachtwoord op!

Winkelmand 0

Laatst bekeken 0