Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

Wat ligt er bij jou onder de kerstboom?

De feestdagen staan voor de deur, altijd een hele gezellige tijd. Warmte, gezelligheid, maar ook een kerstboom in huis en wie weet met cadeautjes eronder. Ik krijg vaak hele leuke wijn gerelateerde cadeautjes van mijn man en kinderen. Wat maakt voor jou de feestdagen tot een feestje?

Uit eten of een thuisdiner?
Wat zijn jouw plannen voor de kerst dit jaar? Genieten van een overheerlijke lunch in een restaurant met je familie? Het gaat vooral om genieten van het samenzijn, de kerstboom die sfeer brengt, daarnaast de kaarsjes die branden en een tafel die mooi voor je gedekt is. Of kies je voor een thuisdiner? Zelf uren met je neus in de kookboeken om een menu uit te kiezen (dat doe ik geregeld), vervolgens inkopen doen en daarna toch best wel een tijd in de keuken staan om alles voor te bereiden. Met een heerlijk achtergrondmuziekje kom je de dag wel door. Voor mij is dat Eros Ramazzotti. 😉 Daar kan ik al van genieten. En tegen het einde van de dag, mocht je dan nog in de keuken staan, alvast in de stemmig komen met een glas lekkere wijn. Wellicht schenk je die ook bij het diner. Wat zorgt ervoor dat jouw kerstdiner een optimaal genietmoment wordt?

Upgrade je diner
Voor mij, en hopelijk ook voor jou, is dat de wijn & spijs combinatie. Je besteedt zoveel tijd, aandacht en energie aan de gerechten, hoe mooi is het dan om die naar een hoger niveau te tillen met bijpassende wijnen? Dus niet zozeer een upgrade in duurdere wijnen, maar meer een upgrade in ‘passende’ wijnen. Dat al je zintuigen verwend worden en je zin hebt om nog een hap te nemen van dat overheerlijke gerecht wat met liefde is bereid.

Kerstcadeautje
Mijn kerstcadeautje aan jou is het geven van wijntips bij je gerechten. Laat je adviseren, zodat je écht kunt genieten van deze kerstavonden met de mensen die je lief hebt. Uit het lijstje ‘de 10 populairste kerstmenu gerechten’ heb ik er drie uitgekozen met drie bijpassende wijntips.
1. Garnalencocktail – een crémant de bourgogne of een gruner veltliner uit Oostenrijk
2. Beef Wellington – Alto Vuelo Carmenère uit Chili
3. Gourmetten – een fruitige allemansvriend, van een Gruner Veltliner tot een chardonnay (niet houtgelagerd), van een merlot tot een sangiovese. De rode wijn lekker licht gekoeld drinken.

Heb je andere gerechten op het kerstmenu staan? Mail mij en ik geef je graag advies. Ervaren hoe je dat nou zelf doet, wijn & spijs combinaties maken? In het nieuwe jaar start ik weer met wijn & spijs cursussen. Dit kan je onder de kerstboom leggen in de vorm van een cadeaubon, maar ook een hele mooie wijn waarvan jij weet dat die goed past bij een bepaald gerecht kan onder de kerstboom.

Ik wens je hele fijne en lekkere feestdagen toe en een heel gezond 2022. Proost!

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0