Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

Wees eens ontrouw aan je wijn

Op dinsdag was het de ‘trouw aan jezelf’ dag. Als het op wijn drinken aankomt, ben ik trouw aan mezelf. En dat betekent dat ik niet trouw ben aan één wijn. Want ik wil heel veel verschillende wijnen en druivenrassen ontdekken. Hoe zit dat bij jou? Drink jij altijd dezelfde wijn?

Een ander druivenras uitproberen
Het is natuurlijk heerlijk vertrouwd om altijd dezelfde wijn te kopen. Je kent de wijn van de lekkere geur tot aan de zalige smaak en wat er lekker bij is om te eten. Maar, weet je dat er ook wijnen van andere druivenrassen zijn met soortgelijke kenmerken, die toch net even anders zijn? Hoe leuk is dat om die te ontdekken? Denk bijvoorbeeld aan een wijn gemaakt van de alvarinho druif in plaats van de sauvignon blanc druif. Of een wijn gemaakt van de zinfandel druif in plaats van de primitivo druif. Zelfde categorie, en toch een heel nieuwe ervaring.
De wijnwereld is ontzettend groot en ik help je graag om heerlijke nieuwe wijnen  te ontdekken.

Seizoensverandering = wijnverandering
Drink je jouw vertrouwde wijn ook het hele jaar door? Ik zeker niet!
Er zijn namelijk te veel mooie wijnen en mooie momenten om eens wat anders te drinken. De wisseling van het seizoen is zo’n moment om over te gaan op andere wijnen. In de herfst eet je toch andere smaakvolle(re) gerechten dan in de zomer? Ik geniet nu bijvoorbeeld erg van wildgerechten of gerechten met allerlei soorten paddenstoelen. Gek ben ik daar op! Gerechten met veel (aardse) smaken. Daar passen hele andere wijnen bij dan de wijnen die ik in de zomer drink. En de combinatie van wijn & spijs maakt dat je optimaal kunt genieten. Het zou toch een gemis voor jezelf zijn als je altijd dezelfde wijn drinkt?

Wijnuitstapjes maken
Dus, word ook eens trouw zijn aan jezelf in plaats van trouw aan één wijn! Geniet optimaal van heerlijke wijnen. Dat begint al met het inschenken van de wijn in het glas, de heerlijke geuren die naar boven komen tot aan de fantastische smaken en de mooie lange afdronk. Dat je daarbij uitstapjes maakt naar andere druivenrassen maakt het genieten alleen nog maar mooier en groter.

Vind je het spannend én kan je daar wat hulp bij gebruiken? Dan ben ik er voor je. Bij Druivenstok krijg je persoonlijk wijnadvies en ben je aan het juiste adres om optimaal te genieten van wijn. Proost!

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0