Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

“Welke druif ben jij?”

Solliciteren, dat is voor mij een eeuwigheid geleden. Ik denk er de laatste tijd weer wat vaker aan (zeker niet om te doen), maar meer op de manier van wie ben ik, wat kan ik en hoe verkoop ik mijzelf in een sollicitatiegesprek. Ik ben tenslotte een ondernemer en elk netwerkevenement waar je heen gaat om je bedrijf te vertegenwoordigen is een soort ‘mini’ sollicitatiegesprek.

Met wat voor wijn vergelijk jij jezelf?
Met wat voor wijn zou ik mijzelf vergelijken als ik in een sollicitatiegesprek zou zitten? Wit, rood of rosé, vroeg laatst iemand aan mij. Als je me vraagt naar mijn smaakvoorkeur is dat voor mij echt te kort door de bocht. Ik kijk namelijk naar de tijd van het jaar wat ik drink. In de lente en zomer meer witte wijn en rosé wijn. In de winter meer rode wijn, een stevige witte wijn of af en toe een glas heerlijke port. Daarnaast kijk ik naar de gelegenheid. Hebben we iets te vieren? Dan trek ik een fles champagne open. Ga ik er iets bij eten? Dan stem ik daar de wijn op af.

Maar als je vraagt wat voor druif ik bén, dan wordt het een heel ander verhaal
Dan moet ik gaan kijken naar de eigenschappen van druivenrassen. De chardonnaydruif bijvoorbeeld is populair, staat vrijwel over heel de wereld aangeplant en groeit makkelijk. Ik pas me makkelijk aan anderen aan en hoop dat ik met Druivenstok zeer populair ben bij mijn klanten. 😉 De sauvignon blancdruif is minder makkelijk te verbouwen, houdt van wat koelere klimaten (ik hou van de zon) en is een wijn met veel frisse zuren (daar hou ik dan weer wel van). De Rieslingdruif is een edele druif waar de allerbeste en ook duurste wijnen ter wereld gemaakt van kunnen worden. Ik wil altijd het beste voor mijn klanten, dus in de Rieslingdruif kan ik me ook wel vinden.

Of zou ik een blauw druivenras zijn?
De cabernet sauvignon is het bekendste en meest geaccepteerde blauwe druivenras. Internationaal bekend ben ik met Druivenstok nog niet, maar mijn klantenkring begint  aanzienlijk te groeien en daar ben ik superblij mee. Merlot vind je vaak in combinatie met de cabernet sauvignon, waar deze druif voor zachtheid zorgt in de wijn. Ik kan soms ook iets te zacht zijn, waar je als zelfstandig ondernemer toch ook je kracht mag laten zien. En kracht, die eigenschap vind je terug in de syrahdruif, in Australië ook wel shiraz genoemd. Deze druif houdt van warme, zonnige streken (ik ook, emigreren naar Portugal staat nog op mijn wensenlijstje). Daarnaast geeft deze druif zeer krachtige, geconcentreerde en fruitige wijnen en die zeer goed te combineren zijn bij gerechten. En daar hou ik dan ook weer heel veel van, namelijk het maken van de lekkerste wijn & spijs combinaties.

Ik kom er dus nog niet helemaal uit
Het lijkt erop dat ik een paar identiteiten heb in druivenland… en ik heb ze nog niet eens allemaal gehad. Uiteraard zijn er nog veel meer druivenrassen en veel meer mooie eigenschappen te noemen, maar dan zou dit wel een hele lange blog worden. Ik ben reuze benieuwd met welk druivenras jij jezelf vergelijkt. Laat je hieronder een reactie achter?

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0