Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

“Welke wijn wordt dit jaar ‘de nieuwe aanwinst’ bij Druivenstok?”

De rust is terug! Na de drukke kerstperiode neem ik zo half januari altijd mijn assortiment onder de loep. Heb ik nog de lekkerste wijnen voor jou in het assortiment of moet er echt wat uit en wat nieuws in?

Persoonlijk vind ik dit best wel lastig, want waarom haal ik er een wijn uit (die wellicht een favoriet is van iemand) en hoe kies ik een nieuwe wijn voor jou? Natuurlijk kijk ik wel een heel klein beetje naar het aantal bestellingen van de wijn in het afgelopen jaar, maar er spelen ook andere redenen mee.

Wijn smaakt niet elk jaar hetzelfde

Zoals je weet is wijn een natuurlijk product, dus het kan zo maar zijn dat de wijn die uitkomt met een nieuwere jaargang niet dezelfde geuren, smaken en kwaliteit heeft als het jaar ervoor. Begrijp me niet verkeerd, ik wil zeker niet dat de wijn precies hetzelfde smaakt als het voorgaande jaar (wat bij grote commerciële wijnhuizen wel zo is, want dat verwacht de klant nou eenmaal van die wijn). Voor mij is de charme juist dat de smaak en geur van zo’n wijn fluctueert met de omstandigheden van het seizoen waarin hij gemaakt is. De kwaliteit moet wel goed zijn en in verhouding staan tot de prijs.

Zoals bij alle bedrijven, gaat ook in de wijnwereld de prijs omhoog als de opbrengst per hectare minder is of de oogst is tegengevallen, waardoor de druiven die ze hebben geoogst duurder worden. Dus ik blijft altijd de wijnen heel goed (voor)proeven en bedenken of ik die prijs zou betalen voor de wijn die ik in het glas heb. Of ik jóu die prijs wil laten betalen, want ik wil wijnen verkopen die hun prijs meer dan waard zijn.

Dus zoek ik nieuwe trends en ga ik op ontdekkingstocht

De wijntrends voor het nieuwe jaar houd ik in de gaten en ik ga graag op zoek naar de wat onbekendere druivenrassen en onbekendere wijngebieden. Ik vind het heel erg leuk om jou als wijnliefhebber nog meer kennis te laten maken met andere druivenrassen dan de meest voorkomende. Je kent natuurlijk de sauvignon blanc, de chardonnay, de merlot of cabernet sauvignon. Maar ik laat je ook graag kennismaken met een Godello, een Aglianico of een Pinotage. Wijn kan een avontuur zijn!

Komt jouw wijntip in mijn assortiment?

En, zoals er voor mij elk jaar een wijnreis op de agenda staat, probeer ik uit dat wijngebied de pareltjes te ontdekken en jou aan te bieden via mijn website. Aangezien ik nu nog bezig ben met mijn assortiment (en te bedenken waar de wijnreis dit jaar heen gaat binnen Europa), welke wijn mag er van jou absoluut niet uit en wat zou je heel graag toegevoegd willen zien aan het assortiment? Heb je een voorkeur voor een wijngebied waarvan ik nog geen wijn op mijn website heb of heb je een voorkeur voor een bepaald druivenras?

Verras me met een mogelijke nieuwe aanwinst. Proost!

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0