Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

“Wijnboodschap”

Ken je dat gevoel van langs de wijnschappen lopen door de supermarkt en niet weten welke wijn je moet kopen? Dat je dan toch maar weer een fles uit het schap haalt die je al kent. Of een fles wijn waarvan het etiket er leuk uitziet.

Zelf kom ik ook geregeld in de supermarkt voor mijn dagelijkse boodschappen en loop ik echt wel door het gangpad waar de wijnen staan. Puur uit interesse. Soms koop ik ook wel eens een fles wijn om uit te proberen, want óf ik ken het niet óf het is in de aanbieding (herkenbaar?). Of ik heb er een goede recensie over gelezen in een vakblad.

Indeling wijn in supermarktschappen
Het indelen van de zo vele soorten wijn die inmiddels gemaakt worden in de wereld blijft een lastig verhaal. Er is niet één manier die het beste is of het beste werkt. Waar supermarkten het eerst hadden ingericht op wijnland, is het nu in de meeste winkels ingericht op smaak. Denk hierbij aan fris, vol, fruitig, stevig, zoet en mousserend. Dan mag je er vanuit gaan dat de wijnen bij de juiste categorie staan. Maar wat voor jou nog onder fruitig valt is voor iemand anders wellicht al stevig. Dus hoe kies je dan toch de juiste wijn?

Wijnadvies
Het mooiste is natuurlijk als je je kunt laten adviseren. Een enkele keer heb ik wel eens wijnadviseurs in het gangpad van de wijn zien staan in de supermarkt, maar over het geheel genomen moet je je vraag stellen aan een jongen of meisje die de vakken vult.
Wat je wel kunt doen, als je graag meer achtergrondinformatie wilt over een wijn, naar een speciaalzaak gaan (wijnwinkels, slijterijen, online wijnwinkels) en om advies vragen. Leg uit voor welke gelegenheid je wijn zoekt en je krijgt een passend advies. De prijs van de wijn is niet per sé duurder dan in een supermarkt, dus probeer het gerust. Al zou de wijn iets meer kosten, is het je dat waard? Stel je zelf die vraag. Wetende dat je een goede wijn hebt gekregen, die past bij de gelegenheid en die jou optimaal laat genieten. Dat is toch heerlijk?!

Ik voorzie bijna al mijn klanten, in eerste instantie, van wijnadvies. Op zoek gaan naar de wijn die past bij het smaakprofiel van mijn klant, want iedereen heeft ten slotte een andere smaak. Dat vind ik echt heel erg leuk om te doen. Daarnaast voegt een passende wijn voor mij bij het gerecht echt iets toe aan de beleving, het maakt het helemaal af! Dat is optimale smaakbeleving!

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0