Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

Wijncursussen op de manier van de stewardess

Weet je wat ik vroeger wilde worden? Stewardess. De wereld over reizen, mooie landen ontdekken, andere culturen leren kennen en, maar dat wist ik toen nog niet, de wijnwereld ‘proeven’. Dat laatste is gelukt en daar ben ik echt heel blij mee. Ben jij geworden wat je vroeger in je hoofd had?

Klantvriendelijk
Het mooie is dat ik een aantal eigenschappen die horen bij stewardess nu ook gebruik bij mijn huidige beroep, namelijk wijnadviseur. Eén daarvan is klantvriendelijkheid. Dat is natuurlijk een heel belangrijk aspect, in elk beroep trouwens, maar dat zit echt in mij verweven. Dat komt ook door mijn opleiding aan de hotelschool. Ik zal altijd mijn uiterste best doen voor mijn klant. Denk daarbij aan het vinden van de juiste wijn die past bij jouw smaakprofiel of het vinden van de juiste wijn bij jouw gerechten. Wat ik in het verleden ook heel vaak heb gedaan, is de wijn persoonlijk bezorgen. Waarom? Contact maken met je klant, elkaar leren kennen en een band opbouwen. Nu bezorg ik de wijn alleen nog persoonlijk binnen een straal van 20 kilometer en boven een bepaald bedrag. En voor mijn klanten die verder weg wonen, maak ik op een andere manier persoonlijk contact.

Representatief
Als stewardess is het natuurlijk een vereiste om representatief over te komen. Je bent het gezicht van de luchtvaartmaatschappij en staat in contact met je klanten. Dat geldt zeker ook voor mij bij het uitvoeren van mijn werkzaamheden, zoals bij het geven van wijncursussen en wijnproeverijen. Ik zorg ervoor dat alles er netjes en verzorgd uitziet, zodat de klanten een hele fijne avond hebben en het ervaren als een beleving. Want dat is wijn: een beleving! Het verhaal bij de wijn, hoe wordt het overgebracht, hoe ziet het er allemaal uit, speelt allemaal mee bij het uiteindelijke gevoel van je klant. Een tevreden klant, daar ga ja vanuit.

Goed georganiseerd
Een andere eigenschap van een stewardess is dat hij of zij goed georganiseerd is. Alles loopt op rolletjes, wat uiteraard ook wel moet zo hoog in de lucht en in een redelijk kleine ruimte. Gelukkig heb ik meestal meer ruimte tot mijn beschikking. De wijncursussen geef ik in kleine groepjes bij mij thuis, in de woonkeuken. Alles ademt daar wijn, wat ook weer bijdraagt aan de beleving, zoals hierboven al beschreven. Bij de wijnproeverijen die ik op locatie geef (bij jou thuis of op de zaak) is het ook goed georganiseerd. Ik neem alles mee, van glazen tot spuugbakken tot wijn en kaasjes en na afloop neem ik al het vuile glaswerk weer mee en kan jij genieten van de wijn die nog over is. 😉

Al met al zou je kunnen zeggen dat ik eigenlijk ben geworden wat ik wilde worden. Het verlangen van stewardess heeft er toe geleid dat ik veel reizen maak naar mooie wijngebieden. Tot nu toe alleen in Europa (oh ja, en één keer naar Napa Valley in Californië), maar daar gaan er zeker meer van komen. En al die mooie wijnreizen resulteren in wijnkennis en wijnen die ik met je deel tijdens de wijncursussen of wijnproeverijen.

Dus vlieg jij snel mijn keuken in voor een leerzame wijncursus of wijnproeverij?

https://www.druivenstok.com/wijncursussen/

Join the conversation

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0