Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

“Wijnstemwijzer”

Afgelopen week zijn we allemaal weer naar de stembussen gegaan. Stemmen blijft een lastige keuze, met zoveel diversiteit aan politieke partijen, waar je best wel wat hulp bij kunt gebruiken. Welke kieswijzer gebruik je? Op welke partij ga je uiteindelijk stemmen? Er zijn zoveel partijen. Daar kan je toch helemaal gaar van worden?! Ben je blij met de keuze die je uiteindelijk gemaakt hebt?

Wereld van de wijn
De wereld van wijn is ook heel divers en wordt de laatste jaren ook steeds groter. Er komen meer wijnlanden bij. Daarnaast komen ‘vergeten’ druivenrassen weer terug van weggeweest, wat ik echt heel mooi vind om te zien. De authenticiteit van de wijnlanden komt op deze manier terug.  Ook worden er wijngaarden aangeplant op nieuwe, andere plekken in de bestaande wijnlanden. Dit heeft onder meer te maken met het opwarmen van de aarde, ook al zo’n politiek vraagstuk. Als consument kan je binnen de wijnwereld goed de weg kwijt raken.

Wijnkeuzestress
Gelukkig kan ik je daar mee op weg helpen. Dus in plaats van een digitale stemwijzer, kom je bij Druivenstok voor een persoonlijk wijnadvies, oftewel de wijnstemwijzer. Waar kan je dan allemaal uit kiezen? Beginnen we met de kleur van de wijn, het wijnland of de smaak van de wijn? Houd je van geurige wijnen, wel of geen houttonen in de wijn of voor welke gelegenheid is de wijn? En ga zo maar door…

Persoonlijk wijnadvies
Zo kwam er afgelopen week een klant bij mij langs die wijn wilde hebben. Zelf had hij niet direct een wijn uit mijn assortiment in gedachten. Mijn eerste vraag was dan ook of hij de voorkeur gaf aan wit of rood. Het werd een witte wijn. De tweede vraag was of hij een frisse, fruitige witte wijn wilde hebben of liever een wat vollere, stevige witte wijn. Dat werd een fruitige wijn. Uiteindelijk heb ik een voorstel voor een wijn gedaan waarvan ik dacht dat het goed bij zijn smaakprofiel zou passen. Een paar dagen later kreeg ik een heel leuk berichtje van de klant dat de wijn hem bijzonder goed gesmaakt had. Daar doe ik het voor!

Met je politieke voorkeur kan ik je niet helpen, maar ik ben graag jouw stemwijzer als het op de keuze van wijn aankomt. Jouw persoonlijke wijnstemwijzer!

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0