Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

Help, ga jij 0.0 drinken?

Op elk vakgebied zijn er nieuwe ontwikkelingen. En weet je welke ontwikkeling ik heel interessant vind in mijn vakgebied? De alcoholvrije wijnen. Deze hebben echt een grote vlucht gemaakt! Ik hoop je met mijn blog enthousiast te maken, want ik ben dat zeker.

Masterclass
Nog niet zo lang geleden heb ik een hele interessante masterclass gevolgd over “Help, mijn klant wil 0.0”. Ook ik had mijn vooroordelen over alcoholvrije wijnen, net zoals jij dat vast en zeker hebt. Het smaakt naar druivensap, het heeft altijd een apart zoetje (komt doordat ze de wijn verhitten om de alcohol te laten verdampen), dan neem ik wel een frisje bij het eten. Maar door deze masterclass heb ik deze opmerkingen opzij gezet. Als je alcoholvrije wijn gaat drinken, laat dan het idee wat je bij wijn hebt los. De geuren en smaken die wijn heeft kan je niet vergelijken met alcoholvrije wijn. Het is een ander product. Je vergelijkt koffie en thee toch ook niet met elkaar?

Bewustzijn
Verder zijn er de ontwikkelingen dat iedereen bewuster bezig is met eten en drinken. Kijk maar naar het aandeel biologisch en vegan in de supermarkten. Datzelfde geldt voor wijn. In mijn assortiment heb ik biologische wijnen en vegan wijnen (dat laatste zijn wijnen waarbij geen dierlijke producten zijn gebruikt) en daar is zeker vraag naar. Bij het bewust drinken hoort natuurlijk ook de alcoholische dranken. Alcohol is niet goed voor je en drink met mate. Voor degene die mij kennen, ik stimuleer juist dat als je dan al wijn drinkt, een wijn drinkt die je ‘echt’ lekker vindt en waar je optimaal van geniet! Is er toch een reden om geen wijn meer te drinken (ziekte, medicijnen, je bent de ‘bob’), ga dan voor een heerlijke alcoholvrije wijn.

Passie en enthousiasme
In het verleden heb ik al eens alcoholvrije wijnen geprobeerd, maar als ik er niet voor de volle 100% achter sta, kan ik deze niet met passie en enthousiasme aan je verkopen. Nu zijn we weer wat jaren verder en heeft de ontwikkeling op het gebied van alcoholvrije wijnen niet stil gestaan. Tijdens de masterclass heb ik verschillende alcoholvrije wijnen gedronken en die waren verrassend goed. Weet je wat dit wijnhuis namelijk doet? Ze kopen druiven op die van de allerbeste kwaliteit zijn. Vervolgens gaan ze daar hele goede wijn van maken om er daarna alcoholvrije wijn van te maken. In de basis heb je dan al een hele goede wijn. Een extra proces, dus je betaalt ook iets meer, maar dan heb je wel echt wat lekkers in je glas. En voor wat betreft dat aparte zoetje, die was amper meer waar te nemen. Of ze dat er helemaal uit krijgen, de tijd zal het leren.

Maak je vooral geen zorgen over mijn assortiment, wijn zit in elke vezel van mijn lijf en ik zal je altijd blijven verrassen met heerlijke wijnen. Maar, ik houd de ontwikkelingen binnen mijn vakgebied natuurlijk wel in de gaten. Wil je kennis maken alcoholvrije wijn? Laat het me gerust weten of klik op Kolonne Null verdejo, op Kolonne Null cuvee rouge of op Sinzero sparkling brut.

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0