Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

Mag ik je vakantiewijngids zijn?

In mijn vorige blog heb ik het al over de vakantie gehad, maar dat is op dit moment ook het gesprek van de dag met je vrienden, collega’s en familie. Waar ga je heen? En op basis van welke criteria zoek jij je vakantiebestemming uit? Zon, zee en strand, een actieve vakantie, een culturele vakantie of een culinaire vakantie? Ik ben graag je vakantie‘wijn’gids.

Vakantiebestemming
Ik heb klanten die precies weten wat ze willen als ze bij Druivenstok een bestelling plaatsen. De wijn, het druivenras, het land, zelfs tot aan de verpakking aan toe met een mooie rode strik eromheen. Ben jij zo’n klant? Dan heb je vast en zeker je zomervakantie al geboekt en wellicht ook al je wintervakantie. Je lijkt dan wel een klein beetje op mij. Ik heb zoveel mooie wijnlanden op mijn wensenlijstje staan, die gooi ik in de groep met het thuisfront en dan wordt er redelijk lang van te voren gepland, gezocht en geboekt. Ik kan daar namelijk echt naar uitkijken. Maar, ik sta ook zeker open voor nieuwe wijnontdekkingen, dus ik laat mijzelf ook graag adviseren door andere wijnexperts. Kennis met elkaar delen is toch mooi?

Wijnadvies geven
Wat ik erg leuk vind zijn klanten die bij mij komen en niet weten wat ze willen qua wijn. Dan kan ik echt mijn kennis inzetten en adviezen geven over de wijnen die in mijn assortiment zitten. Mijn eerste vraag zal zijn of je een favoriet wijnland hebt of een voorkeur voor een druivenras? Van daaruit kan ik dan wat tips en adviezen geven. Vervolgens gaat mijn vraag over je smaakprofiel. Houd je van stevige, houtgelagerde wijnen of ben je meer van de frisse en fruitige wijnen? Dan kan ik nog verder filteren en je een bepaalde streek in een wijnland adviseren. En zo kom je vanzelf terecht bij jouw perfecte wijnbestemming.

La dolce vita
Dit jaar gaat onze reis naar Italië. Mijn man en kinderen waren er vrij snel akkoord mee, want naast fantastische wijnen is dit natuurlijk ook het land van de lekkere pasta’s, verse producten en smakelijk ijs. La dolce vita! De eerste week zitten we in Umbrië, de tweede week in Toscane en de laatste week sluiten we af in Piëmonte. Dus aan het eind van de zomer hoop ik je veel tips te kunnen geven over deze drie mooie wijnstreken. We gaan ook cultuur happen en een beetje shoppen, dat heb ik ze beloofd, maar er gaat zeker wijn geproefd worden bij wijnhuizen, rondjes door de wijngaarden en naar gezellige wijnbarretjes. De sfeer opsnuiven, het land proeven en lekker genieten met elkaar.

Staat jouw wijnvakantie nog niet vast? Kom bij mij langs en aan de hand van het proeven van een aantal wijnen die passen bij jouw smaakprofiel kom je er vast wel uit!

Proost en geniet van de zomer!

https://www.druivenstok.com/heb-je-al-vakantiewijnstress/

Join the conversation

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0