Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

Tafeltje dekje, maar dan wel met een mooie wijn erbij!

Het is misschien een klein beetje een kinderlijke hobby, maar ik kan nog steeds blij worden van het kijken naar Disney Films. Neem bijvoorbeeld Sneeuwwitje en de zeven dwergen of Tafeltje dekje, ezeltje strekje. Kijk jij wel eens naar Disney films? En zo ja, wat is je favoriet?

Films over eten
Toch wel grappig dat ik op jonge leeftijd al geïnteresseerd was in wijn en spijs. Het water loopt je toch in de mond als je al dat lekkers voorbij ziet komen? Neem nou de film van Sneeuwwitje. Nadat ze bij de dwergen gaat wonen zorgt ze heel goed voor deze kleine wezentjes. Elke avond na een dag hard werken staat er een gedekte tafel voor ze klaar, bereid door Sneeuwwitje. Bij Tafeltje dekje, ezeltje strekje gaat het ook over eten. Er wordt een tafel tevoorschijn getoverd die mooi gedekt is, er staat een glas rode wijn op de tafel en heerlijk eten, zoals malse kip, speenvarken en verse groenten. En dat gun ik jou ook: genieten van wijn & spijs.

Uitgebreid koken
Naast dat Disney films kijken een hobby van me is, is een andere hobby culinair koken voor familie en vrienden. Uren zit ik met m’n neus in de kookboeken om heerlijke gerechten te selecteren, waarbij ik de opbouw in een menu heel belangrijk vind. Wanneer jij mij je menu doorstuurt, dan kijk ik daar zeker ook altijd even naar en waar nodig, geef ik wat tips. Daarnaast vind ik het belangrijk om de juiste producten te kiezen die passen bij de tijd van het jaar. Heb ik dan uiteindelijk het menu geselecteerd (3, 4 of 5 gangen), dan ga ik bijpassende wijnen uitkiezen, want dat maakt voor mij een diner echt af.

Wijn & spijs workshop
Hoe ik wijn en spijs combinaties maak, leg ik uit tijdens de wijn & spijs workshop, die ik één keer per maand geef. Graag geef ik je alvast een tip. Een stelregel is namelijk dat je altijd een wijn uitkiest aan de hand van de dominantste smaakmaker van je gerecht. Dan zit je negen van de tien keer goed.
Als je zalm eet, geeft dat een vettig, filmend gevoel in de mond. Kies er een wijn bij uit die deze kenmerken ook heeft, bijvoorbeeld een houtgelagerde witte wijn, die heeft doorgaans ook ronde, vettige tonen. Een hele frisse wijn zou wegvallen bij het gerecht of de zuren in de wijn worden te veel benadrukt waardoor het geen prettig mondgevoel geeft.

Er komt zeker nog meer bij kijken, maar dat leg ik uit tijdens de wijn & spijs avond. Je proeft dan vijf verschillende wijnen die we combineren met vijf gerechtjes. Zo kan je zelf ervaren wat goed met elkaar samen gaat. Uiteraard krijg je van mij achtergrondinformatie en tips om thuis te gebruiken. Na deze avond kun je thuis zelf makkelijker combinaties maken, ga je bij de aankoop van wijn gerichter op zoek en bij een avondje uit kies je zelf de wijnen van de wijnkaart. Dineren wordt zo echt een feest! En dan zit je tien van de tien keer goed.

https://www.druivenstok.com/wijncursussen/wijn-spijs-workshop/

Welke wijn zou er in het glas gezeten hebben bij het sprookje Tafeltje dekje, ezeltje strekje, bij het speenvarken? Ik denk één van de tien prachtige Cru’s van de Beaujolais. Proost!

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0