Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

Waarom het nu toch echt tijd is om die wijncursus te boeken!

Je bent inmiddels al weer een tijdje terug van vakantie. Ben je naar een heerlijk wijnland geweest en heb je lekkere wijnen geproefd? Maar toch miste je iets… Kennis, wijnkennis mis je! Natuurlijk word je enthousiast van de verhalen van de wijnboer. Maar je kunt niet echt beoordelen of hij het gewoon mooi kan vertellen of dat hij écht iets heel bijzonders maakt. Dat blijft knagen. Wat kan je daar nu aan doen?

Basis wijncursus
Bij Druivenstok kan je twee wijncursussen volgen: de basis wijncursus en de verdiepingswijncursus voor wijnliefhebbers. De eerste is een cursus van twee avonden en daar leer je echt de ‘basis’ over wijn. Wat zijn de zes bekendste witte druivenrassen? Wat zijn de zes bekendste blauwe druivenrassen? Hoe wordt wijn gemaakt? Blijf even lezen – ik weet dat deze dingen al gesneden koek voor je zijn. Je hebt wel eens een wijnproeverij bij mij geboekt of wijn besteld en dan vertel ik altijd honderduit over dit mooie product.

Verdiepingswijncursus voor wijnliefhebbers
Wat jij nu merkt, is dat die basis niet genoeg is. Want je ging met je partner of met je gezin op vakantie en bezocht wijnhuizen om heerlijke wijnen te ontdekken, te proeven en wellicht te kopen om mee naar huis te nemen. Om door mooie verhalen heen te prikken of om een écht gesprek met de enthousiaste wijnboer te voeren. En op die momenten zou je toch graag nog meer willen weten over wijn.
Elk jaar komt dit onderwerp weer ter sprake, je wilt meer leren over wijn, en elke keer komt het er niet van. Maar NU is het de tijd. Bij Druivenstok boek je namelijk gewoon de verdiepingswijncursus voor wijnliefhebbers. In vijf avonden dompel ik je onder in de wereld van wijn, we gaan dieper op de stof in en we proeven alle avonden 6-8 wijnen. Op deze manier ga je de geuren en smaken herkennen in de verschillende wijnen en dat wil je graag! Zodat je uiteindelijk precies weet waar je nu eigenlijk van houdt en wat jouw persoonlijke smaak is.

Wijnoorkonde
Aan het einde van deze wijncursus kan je examen doen (zowel theorie als praktijk) en kan je een heuse wijnoorkonde halen. En dan ben je een heel eind op weg om nog een keer op vakantie te gaan en leuke gesprekken te voeren met de wijnboer (om te weten dat z’n mooie verhalen kloppen) en optimaal te genieten van zijn/haar wijnen! Want jij beschikt over wijnkennis en hoe fijn is dat? En je weet precies welke je gaat kopen om mee naar huis te nemen of om mij te tippen dat je een mooi wijnhuis hebt ontdekt. 😉  

https://www.druivenstok.com/wijncursussen/verdiepingswijncursus-voor-wijnliefhebbers/

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0