Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

Wijn kiezen? Dit maakt het makkelijk!

Afgelopen weekend was echt één van de laatste mooie nazomerdagen. En wat doe je dan met vrienden? Barbecueën. 😉 Maar bij mij thuis gooien we niet gewoon wat vlees op de kolen, nee, daar wordt serieus over nagedacht en tijd aan besteed.

Wijnkennis
Bij jou is dat ook zo, durf ik wel te zeggen. We kennen elkaar en ik denk te weten wat jij belangrijk vindt. Je hebt (wellicht) al eens wijn bij mij besteld, je hebt een wijncursus bij mij gevolgd of een wijnproeverij geboekt. Tijdens deze momenten deel ik mijn kennis met jou, zodat jij optimaal kunt genieten van wijn. Dat vind jij belangrijk, bewust genieten van mooie momenten in het leven. En ik help jou daarbij door je passende wijnadviezen te geven.

Genieten
Genieten met een grote G, daar hou ik ook heel erg veel van. Zo gaf ik afgelopen week een wijn & spijs workshop aan zes cursisten en liet ik ze vijf gerechtjes proeven met vijf bijpassende wijnen. En het mooie daarvan is dat de wijn en het gerecht elkaar dan aanvullen, in harmonie zijn en/of naar een hoger niveau tillen. En wat hebben de cursisten genoten! Van de gerechtjes, van de wijnen, maar uiteraard ook  van mijn uitleg en verhalen over de wijnen en hoe je deze combinaties maakt. Het mooie is dat aan het einde van de workshop iedereen z’n eigen favoriet heeft, want iedereen heeft een persoonlijke smaak.

De volgende dag hadden we vrienden te eten (lees: we gingen barbecueën van de plancha) en kan ik niet ‘gewoon’ een hamburger op de bbq gooien, nee, ik zoek met zorg een gerecht uit met daarbij uiteraard een passende wijn. Zo hadden we als voorgerecht sobanoedels, gemarineerde chinese kool en fantastisch lekkere gebakken coquilles, die ik vervolgens bestreek met wat wasabi en limoensap, wat een frisse pittige bite gaf. Daarbij een heerlijke ‘eet’ roséwijn uit de Provence, de Saint-Mitre Coteaux Varois en Provence. In de geur elegant en expressief, subtiele tonen van verse aardbeien, met een bloemige hint. In de smaak expressief, rood fruit en citrusvruchten. Elegantie, delicatesse en finesse, met daarnaast een hele mooie frisheid. Ik kreeg niets dan lovende berichten van onze gasten. Daar kan ik heel blij van worden en oprecht van genieten. Maar jij ook, want jij houdt ook van genieten!

Kies de wijn die bij jou past
Op welk moment drink je welke wijn? Daar denk je vast wel over na of door mijn adviezen denk je daar nu bewust over na. Is het lunchtijd, is het heel warm weer, ga je een menu op tafel toveren en wil je daar optimaal van genieten? Dan is het zo belangrijk om daar de juiste wijnen bij te schenken. En altijd in je achterhoofd met wat bij jou past. Wat is jouw smaak? En weet je het even niet? Mag ik dan jouw persoonlijke wijnadviseur zijn?

P.S. Wat is je favoriete recept/gerecht? Mail of app deze naar mij en ik geef je graag een heerlijke bijpassende wijntip!

https://www.druivenstok.com/wijncursussen/wijn-spijs-workshop/

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0