Waar ga je heen?

Heb je geen wijn kunnen vinden die bij je past?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief met interessante acties en weetjes. Vul hieronder jouw e-mailadres in en je komt erachter welke wijn bij jou past!

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging?

Stel jij jezelf wel eens de vraag of je hier wilt blijven wonen, in ons koude kikkerlandje, of dat je wilt emigreren naar een lekker warm land? Een wijnland, zoals bijvoorbeeld Portugal, met heerlijke wijnen, prachtige portwijnen en lekker eten? Genieten met een grote G van het goede leven.  Ik ook, maar toch ben ik nog steeds in Nederland.

Verhuizen
Het spelen met de gedachte is leuk, erover fantaseren is mooi, maar toch maken we de keus (nog) niet. Waarschijnlijk denk je bij jezelf dat je hier toch best goed zit, je hebt je familie en vrienden om je heen, je activiteiten (sport, hobby’s etc) en een fantastisch huis waar je het ontzettend naar je zin hebt. Een verhuizing geeft best een hoop gedoe, waar je toch echt doorheen moet. Ik snap dat, ik heb het namelijk ook nog steeds naar mijn zin in Hoofddorp. We hebben een fijn huis, voldoende ruimte (ook voor het geven van mijn wijncursussen en wijnproeverijen), maar toch spookt de gedachte wel eens door mijn hoofd.

Zoek de variatie
En niet voor niets geef ik als voorbeeld Portugal, want zoals je weet heb ik daar een voorliefde voor. Het is een mooi land, vriendelijke mensen, hele mooie wijngebieden, zoals de Douro, Bairrada, Tejo of Lisboa en afhankelijk waar je heen gaat, warme temperaturen. Goed vertoeven dus!
Je wilt niet vastgeroest zitten in je leven, maar een grote verandering zoals een verhuizing is niet per sé nodig. Je kunt de variatie ook zoeken in kleinere dingen, zoals bijvoorbeeld een (andere) sport te gaan beoefenen, vrijwilligerswerk gaan doen of een cursus gaan volgen.

Basis wijncursus
Dus zoek je een nieuwe uitdaging? Wil je nieuwe geuren en smaken ontdekken? Nieuwe wijngebieden ontdekken? Volg dan een basis wijncursus bij Druivenstok. Je leert de geuren die je in een wijn kunt tegenkomen herkennen. Je leert meer over de basis wijntheorie en de achtergrond van wijn. Maar ook de wijnstijlen en de druivenrassen komen aan bod. En natuurlijk krijg je tips over wijn & spijs. Twee avonden heerlijk kijken, ruiken en proeven waarbij er uiteraard ook wijnen worden geproefd.

https://www.druivenstok.com/wijncursussen/basis-wijncursus/

En heb je uiteindelijk zo veel inspiratie opgedaan dat je toch wilt verhuizen? Wie weet komen we elkaar dan wel tegen in Portugal. 😉

One Reply to “Is het tijd voor een nieuwe uitdaging?”

  1. Anita

    Hahaha wat een goed idee een wijncursus ipv emigreren! En ja Portugal heeft ook mijn hart gestolen. Wat een oceaan en wat een fantastische mensen, eten en idd wat een wijn!

Comments are closed.

Winkelmand 0
Laatst bekeken 0